Múltkor kinéztem Illéskrisznél ezt a kiflit, aztán láttam, hogy Moha is megcsinálta, és olyan szépek voltak mind a két helyen, hogy úgy döntöttem ma reggelire elkészítem. Nem bántam meg. :)
16 db az eredeti recept. Nekünk ez sok...így feleztem. Ez is sok... :)))
Annyit variáltam még, a tésztába tettem sikért és 2 kiflibe sima vaj helyett a múltkor elkészített fűszervajat tettem.
Bence azt mondja, hogy a "bolti morzsabomba kiflit magasan veri" :)
Hozzávalók 8 db kiflihez (ahogy én készítettem):
30 dkg finomliszt (BL 55)
1 evőkanál sikér
1 evőkanál burgonyapehely
0,5 dl tej
1,5 dl enyhe ásványvíz
0,5 dl olaj
fél teáskanál cukor
1 teáskanál só
kenéshez: kb 5 dkg puha vaj
tetejére: 1 tojássárgája
Az élesztőt langyos tejben, 1 mokkacukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót beleöntjük a keverő tálba és a dagasztófejjel kb 5 perc alatt megdagasztjuk.
Lisztezett kelesztőtálba tesszük, tetejét is meglisztezzük és 1 órát meleg helyen pihentetjük, kb addig amíg a duplájára nem kel a tészta.
Amikor megkelt 8 egyforma részre osztjuk (nekem darabonként 75 g lett). Lisztezett deszkán ovális formára nyújtjuk, a felső részét 5 helyen bevagdossuk, alsó részére pedig vajat kenünk.
A vajas felöli résznél kezdve feltekerjük a tésztát úgy, hogy a vágott rész a kifli tetejére kerüljön. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk a kifliket, letakarjuk, majd kb. 15-20 percet még pihentetjük és ezt követően bekenjük a tojás sárgájával.
Előmelegített, gőzös sütőben 180 fokon, kb 15-20 perc alatt elkészül.
6 megjegyzés:
Istenien néz ki!
:-)
Fenséges lett
Nagyon klasszak lettek! Jól látom, macik vannak a konyharuhán? Nagyon aranyos!
Örülök, hogy ilyen szépen sikerült! Nagyon guszták!
kriszti
Minden elismerésem, nagyon szépek lettek.
Köszi Mindenkinek! :) Igen Panna, macis. Ez amúgy pelenka. :D (aldiból)
Megjegyzés küldése