2012. április 15., vasárnap

Kávés-mascarponés bonbon

Ez a kávés-mascarponés bonbon szó szerint telitalálat. Még azoknak is, akik nem szeretik a kávé ízét. Ezért volt jó tesztalany a nővérem. :)

Hozzávalók (21 db):

kb. 8 dkg tejcsokoládé
15 dkg mascarpone
4 evőkanál kávé
fél tk vanília kivonat

kb. 20 dkg tejcsokoládé 
a csokoládéhüvelyekhez

Először elkészítjük a krémet. A kávét lefőzzük és félretesszük. Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét. Hozzáadjuk a mascarpone krémet és végül a kávét. Jól összekeverjük, majd hűtőbe tesszük egy éjszakára. (nekem így jött ki a lépés)

Tipp: Figyeljünk arra, hogy ne adjunk túl sok kávét a krémhez, mert akkor túl híg lesz. Ebben az esetben olvasztott tejcsokoládé hozzáadásával formázhatóvá tehetjük a krémet.

Előkészítjük a polikarbonát formát. A tejcsokoládét megolvasztjuk és temperáljuk. (képes temperálás polikarbonát formában: itt található, képes beszámoló szilikonos formában: itt található).


Elővesszük a krémet a hűtőből. Habzsákba töltjük és 12-es csillag díszítőcsövet használva megtöltjük a csokoládéhüvelyeket.



Majd kávéízű csokoládészemekkel díszítjük (elhagyható).



Ha nincs formánk, akár vehetünk kész csokoládéhüvelyeket is. (pl Ázsia Bt.)  


Vagy készíthetünk csokoládéhüvelyt papírkapszli kikenésével is. Ebben az esetben minimum 2x kell kikenni a papírkapszlit csokoládéval. És csak teljes dermedés után szabad eltávolítani a papírt.


13 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon szép és igen finom lehet ez a kávés bonbon! Talán egyszer kipróbálom, hátha sikerül !

Emoke írta...

köszi Éva! :) Ha nem is bonbont készítesz, a töltelék sztm simán mehet tortára is, vagy sütibe.:)

Roza írta...

Ez valami mesés! Ki fogom próbálni... A krémet mindenképpen:)

Emoke írta...

Roza: köszönöm! remélem ízleni fog!! :) (a krém :D)

Pixie Pie írta...

Nagyon jól néznek ki! Valld be, hogy vonalzóval lőtted be a kis poharakat milliméterenként! :D Jól néz ki, ahogy sorakoznak.

Emoke írta...

Pixie Pie: :DDD nemis! :D Sztm vagy a 30. kép sikeredett ilyenre :D És köszi! :)

teller-cake írta...

Gyönyörűek lettek, tuti kipróbálós nálam! Gratulálok hozzá és a blogodhoz is! :-)

marisz57 írta...

Nagyon mutatósak és biztos nagyon finomak!

Emoke írta...

teller-cake: köszönöm :) most épp azon agyalok, hogy ez a krém akár lehetne vmi fagyialap is :)

marisz57: köszönöm :) finom volt nagyon! :)

orsi írta...

hát, ez valami gyönyörű. és kávé is kell hozzá, már imádom :) amúgy ha ti is kávé rajongók vagytok, itt egy kis oldal http://fon.gs/hangulatkavezo

Emoke írta...

Orsi: köszi! :D Már van kuponom, még nem váltottam be. :D

Borbély Anita írta...

Emőke, nem nehéz papírral? Én szilikonnal készítenék a hétvégén csokoládé csészéket. Mit gondolsz, melyikkel könnyebb?

Emoke írta...

Borbély Anita: hát én egyik változatot se szeretem :) szilikonossal csinálnám. :)