Hozzávalók (2 táblához)
kb. 20 dkg 80%-os belga callebaut csokoládé*
kb 1-2 dl egzotikus gyömbérpüre*
1 tk pektin**
2 g porított kakaóvaj*
A csokoládét megolvasztom és temperálom, kakaóvaj segítségével, majd elkészítjük a csokiburkot. Vagyis, amint a csokoládé eléri a megfelelő hőmérsékletet, teletöltjük a polikarbonát formánkat. A forma használatáról bővebben itt írtam.
Ez alatt elkészítjük a tölteléket. Én most kész fagyasztott pürét használtam. Mangó, passiógyümölcs és gyömbér ízesítéssel. Nagyon finom! :)
Bence segített zselésíteni. A pürét kis lángon megolvasztotta, hozzáadott 1 tk pektint és lehűtötte.
Még szilárdulás előtt beletöltöltjük a már megszilárdult csokihüvelybe és visszatesszük a hűtőbe.
Közben újratemperáljuk a csokoládét és lezárjuk a táblás csokoládét vele.
Ismét hűtőbe tesszük és kb. egy óra múlva kifordítjuk a formákat. (ezt kivételesen még óvatosabban, mint a bonbonokat) :))
** Culinaris
4 megjegyzés:
Kész csokigyáros leszel! Nagyon guszta! Hol szerzel be ilyen különleges dolgokat?
uhh, de jó!:)
Zseniális az ízesítés! A kivitelezés is szuper. :)
Illéskrisz: köszönöm, de én csak itt a háttérben csokizgatok... ;) Ez a polikarbonát forma is a goodwill nagykerből van. Szilikonosat most már nem is nagyon használok. Ebben szebb a csoki.
Erika: köszi :D
Petra: köszönöm!!! :)
Megjegyzés küldése