2012. március 16., péntek

Epres-joghurtos szelet

Ki szereti az epres milkát? Mi. :) Nah ez nem olyan, hanem jobb. :) Tesóm gyerekei is megmondták, meg azt is, hogy ilyet kérnek születésnapjukra. Értettem.
Nagyon egyszerű bonbontöltelék, amit én most csokiszeletbe tettem. 5 db csokiszelet készült. A maradék krém pedig az újonnan beszerzett tchibo virágos nyalókaformába került (6 db).

Szilikonos formában is elkészíthető!

Tejcsokis burokkal, több eper pasztával. :)
Újdonság az eper paszta, melyet krémekbe, fagyikba, sütikbe is lehet tenni. Intenzívebb ízt ad, el is hagyható, de FoodPack Laci rádumált egy dobozra, így került bele egy teáskanálnyi. :) Tejporos, görög joghurtos változat PralinéZsuzsinál található.


Hozzávalók:

2 evőkanál habtejszín
12 dkg fehér csokoládé
2,5 evőkanál epres joghurt 
(pl. jogobella-eper darabokkal)
fél tk eper paszta (elhagyható)
liofilizált eper (elhagyható)

bevonáshoz: kb. 15 dkg étcsokoládé

update: eperszezon!! friss eperpürével és natúr görög joghurttal érdemes kipróbálni!



Előkészítjük a polikarbonát formát. Az étcsokoládét megolvasztjuk és temperáljuk. (képes temperálás polikarbonát formában: itt található, képes beszámoló szilikonos formában: itt található). A csokoládé szilárdulásáig a formát hűtőbe tesszük.

Krém: A tejszínt épp csak felforraljuk. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk az apróra tördelt csokoládét. Addig keverjük, míg a csokoládé fel nem olvad. Hozzáadjuk az apróra darabolt lioflizált epret, eperpasztát és végül az epres joghurtot. 
A krémet habzsákba töltjük és megtöltjük vele a formákat, helyet hagyva a lezáráshoz.


Hűtőbe tesszük, hogy dermedjen. Majd az újratemperált csokoládéval lezárjuk a csokiszeleteket és kb. 30 perc múlva kifordítjuk a formából. A krém frissen lágyabb, 1 éjszakát követően jobban megdermed.


Mágneses formában - epres fóliával is készült epres-joghurtos csoki. :) Kissé ízlik ez a töltelék. :))


Forrás, apró változtatásokkal: Könnyen, Gyorsan, Finomat: Pralinék és bonbonok

3 megjegyzés:

Unknown írta...

Nagyon klassz! Szuper a forma, és a töltelék....

Blogkonyha írta...

Komolyan mondom szebb mint a nagyüzemi! Gondolom az íze meg sokkal finomabb! Nagyon ügyes vagy!

Emoke írta...

Köszi Csajok! :) Ezen a formán pedig sokat agyaltam. :)
Tényleg finom a töltelék. :)