2011. március 2., szerda

Fűszervaj házilag

A tegnapi vacsora. :)
Természetesen bonbon formába töltögettem a fűszervajat. :)


Hozzávalók:
15 dkg puha vaj, 1 kis fej lilahagyma, kb. fél teáskanál só, 2 csipet bazsalikom és tubusos bocisajt

A fenti hozzávalókból, érzésre készült, amit persze lehet variálni, hozzáadni egyebeket, ízlés szerint. 
A késes aprítóba beletesszük a vajat, habosra kikeverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól összekeverjük. 
Majd nyomócsőbe tesszük, bonbon formába töltjük és mélyhűtőben kb. fél óra alatt megdermed.

2 szelet bagettet a hőlégfúvóval megpirítottam, rákentem egy bonbon vajat, paradicsom, uborka és hammbekap. :)   

9 megjegyzés:

Bianka írta...

Már maga, hogy bonbon formában készítetted nagyon ötletes

Emoke írta...

Köszi Bianka! :)

Rozmaring&ibolya írta...

De jó ötlet, hogy ez nekem eddig nem jutott eszembe,én is szeretem a fűszervajat!! Viszem az ötletet,természetesen,ha nincs kifogásod ellene....

Emoke írta...

Rozmaring és Ibolya: Köszi :) Ugye, milyen jó ötlet?! Viheted nyugodtan!! :))

Panna írta...

De jó ötlet ez is! Rögtön kiszúrtam én is, hogy csak bonbon formában készíthetted! Úgy tűnik nagyon hasznosak ezek a formák! Főleg ha valaki elég kreatív hozzá!

Életünk és ételeink írta...

Ez tényleg nagyon jó, a fűszervaj is és az ötlet is!

Emoke írta...

Köszi Mindenkinek! :)

Mézeskalács írta...

Mekkora ötlet ez a bonbonformában készítés!! Ezt én is alkalmazni fogom! Köszi!:)

Kati írta...

Tényleg ötletes!