2012. november 23., péntek

Csokoládés kukoricapehely

Könnyen és gyorsan elkészíthető édesség, mely egyaránt lehet felnőttek és gyerekek kedvence is. :) Talán így gyorsabban is fogy a kukoricapehely. :))



Hozzávalók (kb. 10-12 db)

10 dkg tejcsokoládé
10 dkg kukoricapehely*
1 ek méz
5 dkg aszalt áfonya/barack/szilva/meggy
2 dkg vaj


A tetszőleges aszalt gyümölcsöt daraboljuk apróra. A csokoládét, mézet, vajat vízgőz fölött olvasszuk meg. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá az aszalt gyümölcsöt és végül óvatosan forgassuk bele a kukoricapelyhet is. Vigyázzunk ne törjük túlságosan össze. 
A masszát adagoljuk a papírkapszliba és tegyük hűtőbe dermedni kb. 10-15 percre.
Tipp: A tetejét díszíthetjük más színű csokoládéval

*kukoricapehely: lidl-ben, sparban lehet kapni liofilizált gyümölcsös kukoricapelyhet

1 megjegyzés:

Erika írta...

De csinik és milyen klassz kis recept!:)