Hogy mi PralinéZsuzsival mit össze szenvedtünk ezen a low carb marcipán témán? :)))
Strawberry már több, mint 1 hónapja megmutatta, hogy igenis lehet csinálni xilitből is "hamis" marcipánt. Hogy én ezt eddig miért nem mertem elkészíteni, azt nem tudom, de hiba volt....?! :)) A receptért klikk IDE.
UPDATE kép:
UPDATE kép:
Éééés most már tökéletes!!
Bonbontölteléknek is tökéletes lesz, és mivel jól formázható szaloncukrot is fogok készíteni belőle, mert Bencééknél sok a cukorbeteg. (diétás ritterrel bevonva)
HOZZÁVALÓK:
3 evőkanál víz
60 g xukor
1 tk mandula aroma
200 g mandulaliszt /vagyis: finomra darált mandula
A
vízből, xilitből szirupot főzünk. Épp csak felforraljuk. (folyamatosan
kavargattam, a xilit szépen felolvadt és rá 1 percre már kezdett
forrni.) Hozzáadjuk az aromát, ráönjük a mandulára, kézzel jól
átgyúrjuk. Sűtőpapír között hengert formázunk belőle, folpackba
csomagoljuk és hűtőbe tesszük.
Most másnap is formázható, puha maradt...
ez egy korábbi kép, amikor nincs jól átdarálva a mandula, de ugyanúgy használható
Természetesen a bonbonos szekcióhoz kerül, ezért a "Bonbonoda" felirat.
Az új bonbonos - egyelőre csak - facebook oldalunkat pedig megtalálhatjátok ITT. :)
Az új bonbonos - egyelőre csak - facebook oldalunkat pedig megtalálhatjátok ITT. :)
15 megjegyzés:
nagyon jó, már csak "akciós" mandulát kellene találni :)
Szuper :) Ezt ki kell próbálnom. :)
Nem rossz. :) Bár én a cukros verziót készítem, mindig teszek hozzá egy pinduri sót, és egy diónyi margarint. Tudom, hogy az eredetiben nem szerepel, de sokkal formázhatóbb, intenzívebb ízű. Szövetkeztem a sarki zöldségessel, és kérésemre mindig hoz nekem mandulát amikor áruért megy. Igaz nagyobb tételben (5 kilós), de jóval olcsóbban, mint a bolti, és mivel magyar háztáji, sokkal jobb minőségű is, mint a ki tudja mióta száradó, össze-vissza kevert zacskós. (Fagyasztóban nagyon jól elvan, nem avasodik, nem vonzza a repcsiket sem.)
Kinga: biztos tudsz majd kintről hozatni :)
Vikvi: csak még 1x daráld át :))
Dina: formázható ez is és ha még 1x átdaráltam volna, akkor szemcsés se lenne. :) A mélyhűtőnk meg sajnos kicsi. :)
sajna az a vonal megszűnt! Elment az illető a cégtől...
a mostanim nekem enyhén barna lett, mert sztem, volt még vmi az őrleménybe, úgyh nem leszek rest pucolni inkább :)
Hehe, és én jártam a legjobban, mert Emőkétől ajándékba megkaptam :)) Nagyon finom ám!
Boldog békés Karácsonyi ünnepeket kívánok Neked és szeretteidnek!
Éva: Köszönjük!! Kellemes ünnepeket kívánunk Mi is!!! puszi!!
Nagyon szép, békés, meghitt áldott karácsonyi ünnepeket kívánok sok szeretettel:-))
Áldott, békés ünnepeket kívánok
Áldott ünnepet!
Áldott, Békés Ünnepeket kívánok Nektek:)
Tényleg egyszerű, finom és könnyen elkészíthető! Mivel odavagyok a marcipánért, hálám végtelen ;) Köszönöm a receptet!
Szia! Jónak hangzik :-) Kérdésem az lenne, hogy van ez elég lágy, hogy esetleg tortára tegyem? És lehet színezni ételszínezővel?
Köszönöm
Tünde
Szia Tünde! Színezni lehet persze. Eléggé formázható. Szerintem csinálj egy próbaadagot, az a legbiztosabb. :)
Megjegyzés küldése