Limitált kiadás, mint a túró rudi. :)) Tegnap kóstoltam először az új rudit...szerintem ugyanazt megalkottam, hacsak nem jobbat. :P Talán annyi a különbség, hogy én folyósabbra hagytam a túrós tölteléket és persze nincs tele azzal a sok felesleges anyaggal, amit a zacsin feltűntetnek.
De ezt a meggyes-mákos cuccot vagy szereti valaki vagy nem. :) Bence nem! :( Így holnap viszem a családi banzájra...ha más nem is, majd a kutyánk egybe lenyeli, úgyis szülinapja van. :)
Hozzávalók: (15 db bonbonhoz)
15 dkg jó minőségű csokoládé
Töltelékhez:
10 dkg túró
kb. 3 evőkanál meggy (érzésre tettem)
1 evőkanál darált mák
1 teáskanál cukor (ha valaki édesebbre szeretné még tehet bele)
A tölteléket egy tálba tesszük és botmixerrel összeturmixoljuk.
Közben gőz fölött vagy csokoládéolvasztó kis géppel felolvasztjuk a csokoládét. Kikenjük egy ecset segítségével jó alaposan a formát (eddig a legjobban kezelhető forma) és kb. 10-15 percre betesszük a mélyhűtőbe.
Amint megdermedt nyomócsőbe tesszük a tölteléket, a formák 3/4-ig megtöltjük és visszatesszük még kb. 15 percre a mélyhűtőbe. Ezt követően pedig lezárjuk a bonbonok tetejét, majd újabb mélyhűtés következik.
Kb 10-15 perc múlva szépen kipattannak a formából a bonbonok.
5 megjegyzés:
meggy és mák a kedvenceim, meggyőztél ezentúl hozzátok jövök inspiráció végett, ki fogom ezt (is)próbálni,,,!!
Nem megszokott,deütős,finom íz lehetett
Meggy és mák túróval, jó kis ötlet nagyon! Én a Kifőztük karácsonyi számába csináltam meggyes-mákost, de az marcipánnal volt még kombinálva :) Hihetetlen, mennyi a variációs lehetőség a bonbonoknál! Ja, a szíves forma nekem is nagy kedvencem!Mert jó sok töltelék fér bele :))
Megkóstolnám, annyira krémesnek tűnik a töltelék így a képen...
Ajánlom mindenkinek az új rudit..kb olyan ez is. Csak tényleg krémesebb a töltelék. :)
Erinacea: még csak most regisztráltam a kifőztük oldalon... :( Holnap munkaidőben majd jól végignézem. :)
Megjegyzés küldése