Hmm, friss kenyér illatára ébredni...?! :)
A kenyér recept a szokásos dagasztás nélküli kenyerünk. A menet is szokásos, este bekavarja Bence, reggel kisüti. A macska + én a konyhában toporgunk és várjuk mikor lehet fogyasztani. :) Csak a forma más. :) /Van még szívecskés és csillagos is./
390 g BL80 búza kenyérliszt
1,5 teáskanál só
0,5 teáskanál porélesztő
3 dl langyos víz
2 teáskanál búzasikér
Az egészet egy tálban kézzel összekeverjük, lefedjük egy ronggyal és 12 órát pihentetni hagyjuk.
A sütőformát kikenjük egy kis olívaolajjal, beletesszük a tésztát, lezárjuk a végét a formához tartozó kellékkel. Tegyünk egy tál vizet a sütőbe.
Kb. 30-40 percig sütjük kis lángon. Amint kihűlt a kenyér, kiszedjük a formából.
Update: a formát itt vettem. ;)
13 megjegyzés:
Nagyon jó ez a forma, milyen guszta lett így a kenyér!
Liza: szerintem is :)
Köszönöm a beszerzési forrást! Nagyon gusztusos a kenyér! Lehet, hogy rosszevő 5 évesemnek be kellene vezetni
Szuper ez a forma, én régebben kalácsot láttam, ami ebben készült, azóta pályázok rá.
Köszi a forrást!!
Mónika: biztos tetszene 5 évesnek :) De még azt mondom nekem is jobban esett így, mint egy sima szelet kenyér.
Citromhab: :) Bence is mondta, hogy kalácsot is lehetne benne készíteni. :)) Kellene egy jó kalács recept. ;)
Juj nagyon guszta, valóban kalács jé el is készítem :)
Emőke!
Fantasztikus jól néz ki:-)
Már láttam ilyen formát, nagyon jó ötlet.
Nem ragad bele a kenyér, simán kijön?
A képet a fénykép-box-al készült?
Nagyon jó a kép:-)
nem kis pálya, bagett helyett partikenyér :) szuper jó. nekem reggel a 3-ból egy bagett beragadt...de kipiszkáltam :)
Gesztenye: Ahol kimaradt az olaj, ott picit beragadt, de kipiszkáltam ügyesen. :) Túltölteni sem szabad, mert akkor kifolyik, bár az a rész is megsült szépen :D - Igen a fotósátorban készült! :D
Beastie: :D Nehéz döntés volt melyik legyen. :)
Nagyon ötletes! Hát igen nincs is jobb a friss kenyér illatánál! Főleg arra ébredni!
Nagyon jól néz ki!
Lehet, hogy buta kérdés, de: minek kell a tál víz a sütőbe? És csak úgy a formák mellé? :$
Mendemonda: párásítja a sütőt. A tészta kevésbé szárad ki és jobban át tud sülni. (alulra szoktam betenni a rács alá. A formát pedig a rácsra.)
Megjegyzés küldése