A Medvehagyma és Mi.
Tavaly nagyon rá voltunk kattanva a medvehagymára, idén már nem hozott úgy lázba.Van ez így...
Azért eltekertünk szombaton mi is a Sashalmi piacra, beestünk zárásra és így akciósan vettünk pár csokorral.Íme az egyik (remek)mű:
Hozzávalók: (2 kis kuglófhoz)
13,5 dkg szobahőmérsékletű vaj
5 dkg medvehagyma
5 dkg márványsajt
só
bors
A medvehagymát megmossuk, darabokra tépkedjük és az összes hozzávalóval együtt beletesszük a késes aprítóba és addig nyomjuk a gombot, amíg egy krémes masszát nem kapunk.
Beletöltjük a szilikonos aldiakciós kuglófformába és kb. fél óra alatt a mélyhűtőben lehűtjük. Amikor megdermed kifordítjuk és a kenyérre kenjük.
(a kimaradt vajat pedig felhasználtam a medvehagymás pogácsába - majd jön a recept)
11 megjegyzés:
ú de jól néz ki,ezen az esös reggelen ez a zöld feldobott...
Engem is a "zöldség " vonzott ide, mint a legyet!:)))
Nagyon finom lehet, a sajt és a hagyma nagyon klassz párosítás!
:) Örülök, hogy sikerült feldobni a reggeleteket! :))
Finom lett tényleg. :)
Fűszervajat ilyen gusztusosan és szépen megformázva még nem láttam.
Nagyon tetszik!!
Nagyon gusztusos ez a fűszervaj. Köszönöm az ötletet.
Citromhab és Vali: nagyon köszönöm!! :) Örülök, hogy tetszik! :)
Múltkor bonbonformába töltöttem :)))
Tényleg nagyon szép tálalás
Nagyon guszta! Most tényleg mindenki medvehagyma lázban ég! De eddig ez a legjobb ötlet, amit láttam!
bonbonformábaaaaa?????,
az is szuperr, úgy ráadásra egyszemélyesíteni is lehet.
na ez klassz tipp, kössz érte.
amúgy naaagyon jó ez az egyszemélyes kuglóf forma. s még jobb annak akinek van is.
ez nagyooooon jól néz ki:)
Köszi mindenkinek! :)
csak azért született ebben a formában ez a vaj, mert tökre nem vágom mi másra használjam :D mit kell benne sütni?! :DD kuglófot életemben nem sütöttem :)
Megjegyzés küldése