Ismét egy viszonylag színes, egyszerű kis desszert, mely a VKF-re készült. A főzés nagy enciklopédiája c. könyvben láttam meg. Elvileg 4 adag. (???) Én egyedül meg tudok enni egy ananászt. Ezt ketten fogyasztottuk el, kevés is volt, az alkoholtartalom nekem meg sok. ;)
Hozzávalók:
1 friss ananász
3-4 evőkanál fehér rum
250 ml tejszín
2-3 evőkanál porcukor
1 tk vanília kivonat
1 gránátalma (helyett eper!!!)
Az ananász tetejéről levágunk egy fél centiméteres szeletet. Belül egy hosszú, vékony pengéjű késsel körbevágjuk, kb 1 cm-es vastag falat hagyva. A belsejét egy kanállal kikaparjuk. A kikapart húst apró kockákra vágjuk, ráöntjük a rumot, lefedjük és 6 órán keresztül állni hagyjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük, fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, a vanília kivonatot, az ananászt és a kis kockákra vágott epret. Az ananász belsejébe töltjük, a maradékot külön tálkában kínáljuk.
6 megjegyzés:
Ez nagyon király! Meg szuperek az ikeasátras fotók ám!!!!
:) köszi! Szennyestartó ez :D:D de jól szuperál :)
a nyuszi hozott nekem ananászt, még a sorsa nincs eldöntve... :)
Nagyon guszta
Azt hiszem ezt én is meg tudnám enni egyedül is :))
hű, ez aztán tényleg klassz színes. meg nyáltermelő hatása is van, még a monitorról innen is.
Megjegyzés küldése