2011. április 9., szombat

Medvehagymás ravioli

Az utolsó medvehagymás poszt. :) Jövőre folyt.köv.
A tésztát én gyúrtam. Meg is látszik. :) Hiába mutatta már meg milliószor Anyukám, hogy kell kinyújtani olyan szép vékonyra, nem megy. Tésztagépet nem fogok ezért venni, jó volt ez így is. :)



Tészta: 20 dkg liszt, 2 tojás, pici só, ha szükséges kevés langyos víz - simára gyúrjuk, gömböt formálunk belőle, letakarjuk egy konyharuhával és 20 percig pihentetjük. Majd kinyújtjuk vékonyra és téglalap alakúra, ha tudjuk. :)

Töltelék: 10 dkg túró, 10 dkg kecskesajt, 2 dkg medvehagyma - az aprítógépben összekeverni

Szósz: egy marék darált dió, 5-6 bazsalikomlevél, egy kis olívaolaj, kb 2 dl tejszín, pár levél medvehagyma (ízlés szerint szerecsendió, só, bors) - szintén az aprítógépben kell darálni és folyékony szószt kapni

A kinyújtott tészta egyik felére kupacokban egy kis kanál tölteléket teszünk egymástól kb. 3-4 cm távolságra. Majd ráhajtjuk a tészta másik felét és a töltelékek között ujjunkkal lenyomkodjuk. A ravioli szaggatóval kisszaggatjuk és a kimaradt tésztával újra kezdjük az egész műveletsort. Majd bő, forrásban lévő sós vízben, mikor feljöttek a raviolik a víz felszínére, kb. 10 percig főzzük. Tálaláskor meglocsoljuk a szósszal és sajtot is szórhatunk a tetejére.

5 megjegyzés:

Könyvlelő Kritta írta...

Nagyon tetszik az 5let: medvehagyma és ravioli, szuper :)

Panna írta...

Ne már, ennyi receptnek tényleg nem tudok ellenállni és már lassan választani sem :))

Emoke írta...

Krisztina: köszi :) Tényleg finom volt! Kevés is.. :D

Panna: nincs több medvehagyma, elég volt belőle :) Amúgy én se tudnék választani. ;)

Kati írta...

Nagyon jól néz ki.

Bianka írta...

Finom lehet