2011. április 5., kedd

Medvehagymás fűszervaj

A Medvehagyma és Mi.

Tavaly nagyon rá voltunk kattanva a medvehagymára, idén már nem hozott úgy lázba.Van ez így...
Azért eltekertünk szombaton mi is a Sashalmi piacra, beestünk zárásra és így akciósan vettünk pár csokorral.

Íme az egyik (remek)mű:


Hozzávalók:  (2 kis kuglófhoz)

13,5 dkg szobahőmérsékletű vaj
5 dkg medvehagyma
5 dkg márványsajt

bors

A medvehagymát megmossuk, darabokra tépkedjük és az összes hozzávalóval együtt beletesszük a késes aprítóba és addig nyomjuk a gombot, amíg egy krémes masszát nem kapunk. 
Beletöltjük a szilikonos aldiakciós kuglófformába és kb. fél óra alatt a mélyhűtőben lehűtjük. Amikor megdermed kifordítjuk és a kenyérre kenjük.

(a kimaradt vajat pedig felhasználtam a medvehagymás pogácsába - majd jön a recept)

11 megjegyzés:

vanocska írta...

ú de jól néz ki,ezen az esös reggelen ez a zöld feldobott...

Erika írta...

Engem is a "zöldség " vonzott ide, mint a legyet!:)))
Nagyon finom lehet, a sajt és a hagyma nagyon klassz párosítás!

Emoke írta...

:) Örülök, hogy sikerült feldobni a reggeleteket! :))

Finom lett tényleg. :)

Citromhab írta...

Fűszervajat ilyen gusztusosan és szépen megformázva még nem láttam.
Nagyon tetszik!!

Vali írta...

Nagyon gusztusos ez a fűszervaj. Köszönöm az ötletet.

Emoke írta...

Citromhab és Vali: nagyon köszönöm!! :) Örülök, hogy tetszik! :)
Múltkor bonbonformába töltöttem :)))

Bianka írta...

Tényleg nagyon szép tálalás

Panna írta...

Nagyon guszta! Most tényleg mindenki medvehagyma lázban ég! De eddig ez a legjobb ötlet, amit láttam!

4Gyerek írta...

bonbonformábaaaaa?????,
az is szuperr, úgy ráadásra egyszemélyesíteni is lehet.
na ez klassz tipp, kössz érte.
amúgy naaagyon jó ez az egyszemélyes kuglóf forma. s még jobb annak akinek van is.

Vianne írta...

ez nagyooooon jól néz ki:)

Emoke írta...

Köszi mindenkinek! :)
csak azért született ebben a formában ez a vaj, mert tökre nem vágom mi másra használjam :D mit kell benne sütni?! :DD kuglófot életemben nem sütöttem :)