Szaloncukor vagy bonbon? :)
Nem is szeretem a szaloncukrot! Nem is tervezem, hogy készíteni fogok többet. Maximum ajándékba, mint ezt is, mert ez jó. Nővérem kapta, meg úgy a család. Ízbolygó receptje alapján készült. 16 db lett.
Kb. 20-30 dkg fagyasztott málna (ha nincs friss), 3-4 lapzselatin, 1 evőkanál méz és csokoládé a bevonáshoz.
A málnát felengedjük majd egy lábasban odatesszük a tűzre. Beleteszünk 1 kanál mézet és tovább forraljuk. Nem tettem bele több mézet, mert nem szeretjük ha édes. Kb. 10 percig forraljuk utána átpasszírozzuk egy szűrőn. Kb. 2 dl málnavelő lett. A magokat kidobjuk.
3 db lapzselatint beáztatunk hideg vízbe, kb. 5 percre. Majd kivesszük, jól kinyomkodjuk és összekeverjük a velővel. Ha szükséges utána melegítünk még.
Négyzet alakú jégkockatartóba beletöltjük és hűtőbe tesszük pár órára.
Bence zselétémában nagyon otthon van, így javasolta, hogy a zselé kockákat ne nyomkodjuk ki a formából, hanem alulról kicsit melegítsük meg és szépen kicsusszannak.
Ezt követően olvasztott csokiba mártogatjuk, visszatesszük a hűtőbe és kész is.
3 megjegyzés:
Boldog és Sikerekben Gazdag Új Évet Kívánok
Húúú de klassz lett!!!!!
És nem édes!! :)
Megjegyzés küldése