2010. december 13., hétfő

Baracklekváros mézes puszedli

Ajándékba készült...Ancsinak, karácsonyra...csak úgy. :)
Bombinak vagy Bömbinek indult (töltött mézeskalács szívek), végül ez lett belőle...Ancsi kérésére becsokiztam, bár csoki nélkül is jó.  Tényleg puha. Még - pár nap múlva meglátjuk milyen lesz.

Mézes puszedli (bilonka): 3 tojássárgáját és 1 egész tojást habosra keverünk 15 dkg porcukorral és 1 vaniliáscukorral. Míg kever a gép, addig 5 dkg zsírt, 25 dkg mézet és 2 teáskanál mézesfűszert meglangyosítunk annyira, hogy folyós legyen. 
Egy tálban 60 dkg lisztet összekeverünk 2 tk szódabikarbónával és felváltva a mézes keverékkel a cukros tojássárgákhoz öntjük és tovább keverjük.
Folpackba csomagoljuk és 3-4 órára a hűtőbe tesszük, vagy egy éjszakára.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe diónyi nagyságú golyókat formázunk, egymástól távol, mert meg fog nőni. Mindegyik golyó közepébe mélyedést nyomunk és ízlés szerinti sütőálló lekvárt teszünk.(a lidl-ben pont most "új termék" az ilyen lekvár ;))
Előmelegített sütőben kis lángon, kb 7-8 percig sütjük, addig míg színe lesz a puszedliknek. Ha túlsütjük kemény lesz. 
Ha kész rácson kihűtjük és ha szükséges bevonjuk csokoládéval. 


3 megjegyzés:

Ancsi írta...

Dekafaa

Jól hallom, hogy Bence megette???? :)))))))))))))))))))))))))))

Emőke írta...

próbálkozott, járkált körülötte, de ööö azért van még belőle :D

Névtelen írta...

Issssteni finoooom kösziii!
Nagyon puha és jó az íze <3
Na és a csoki rajta, nyamnyamnyam!