2010. december 30., csütörtök

Zselés szaloncukor - málna ízben

Szaloncukor vagy bonbon? :) 
Nem is szeretem a szaloncukrot! Nem is tervezem, hogy készíteni fogok többet. Maximum ajándékba, mint ezt is, mert ez jó. Nővérem kapta, meg úgy a család. Ízbolygó receptje alapján készült. 16 db lett.

  
Kb. 20-30 dkg fagyasztott málna (ha nincs friss), 3-4 lapzselatin, 1 evőkanál méz és csokoládé a bevonáshoz. 
A málnát felengedjük majd egy lábasban odatesszük a tűzre. Beleteszünk 1 kanál mézet és tovább forraljuk. Nem tettem bele több mézet, mert nem szeretjük ha édes. Kb. 10 percig forraljuk utána átpasszírozzuk egy szűrőn. Kb. 2 dl málnavelő lett. A magokat kidobjuk.

3 db lapzselatint beáztatunk hideg vízbe, kb. 5 percre. Majd kivesszük, jól kinyomkodjuk és összekeverjük a velővel. Ha szükséges utána melegítünk még.

Négyzet alakú jégkockatartóba beletöltjük és hűtőbe tesszük pár órára. 

Bence zselétémában nagyon otthon van, így javasolta, hogy a zselé kockákat ne nyomkodjuk ki a formából, hanem alulról kicsit melegítsük meg és szépen kicsusszannak.
Ezt követően olvasztott csokiba mártogatjuk, visszatesszük a hűtőbe és kész is.

3 megjegyzés:

Bianka írta...

Boldog és Sikerekben Gazdag Új Évet Kívánok

Bonbon mánia írta...

Húúú de klassz lett!!!!!

Benc-E-moke írta...

És nem édes!! :)