Ez egy áfonyás-marcipános bonbon.
Hozzávalók:
15 dkg magas kakaótartalmú csokoládé
4-5 dkg vaj
1 evőkanál tejszín
aszalt áfonya
natúr marcipán
áfonyalikőr
Behűtjük a formánkat, a marcipánt és az áfonyát áfonyalikőrbe beáztatjuk. (elhagyható). Közben a csokoládét, vajat és a tejszínt kislábasban összeolvasztjuk.
A formát szilikonos ecset segítségével kikenjük. Oldalát is. Majd betesszük a hűtőbe. Miután megdermedt, kivesszük és a marcipánból kis golyókat formálunk, közepébe áfonyát nyomkodunk és beletesszük a formába.
A képen próbaképpen készül csak áfonyalikőrös bonbon is, arról majd későbbi posztban beszámolok.
A maradék csokoládéval befedjük a marcipánok tetejét és visszatesszük a hűtőbe. Kb 1 óra alatt megdermed, kiveszük, kipattintgatjuk a bonbonokat és visszatesszük a hűtőbe.
1 megjegyzés:
Ez nagyon klasszuk hangzik, lehet ki is próbálom:-))
Megjegyzés küldése