2010. december 15., szerda

Sajttekercs

És most jöjjön végre vmi "nem édes". :) És viszonylag egészséges. ;) A receptet kolleganőmtől kaptam, köszönet érte.
Hozzávalók:
50 dkg sajt (ne legyen füstölt)
1 doboz többízű kockasajt
3 tojás
bors
mustár
1 kis fej vöröshagyma vagy lilahagyma
15 dkg ráma - én ezt úgy ahogy van kifelejtettem, nem hiányzott, de amúgy vajat használtam volna :)))
30 dkg gépsonka

A sajtot forrásban lévő vízbe tesszük (becsomagolva 2 szatyorba kell belelógatni a lábasba) kb. fél óráig főzzük addig, hogy nyújtható legyen.
Közben megfőzzük a tojásokat. A főtt tojást összetörjük, összekeverjük a kockasajttal, az apróra vágott hagymával, musttárral és az olvasztott vajjal, sózzuk, borsozzuk. Én mindent beletettem a darálóba, aztán hajrá. Egyszerűbb és gyorsabb. A darálás után annyira ízlett a keverék, meg kenhetőnek tűnt, hogy csak 2 nap után kérdeztem meg Bencét, hogy "te figyu, tettem én vajat a krémbe?" "Nem." :)))
Kivesszük a vízből a sajttot és kinyújtjuk. Nem kell félni, nem tapad le, simán nyújtható...Majd megkenjük a krémmel, és rátesszük a sonkaszeleteket...

..majd feltekerjük. Hűtőbe tesszük egy estére és másnap vékony szeleteket vágunk belőle. Nagyon finom! :)

1 megjegyzés: