2011. január 12., szerda

Tepsis spenót - update kaja?

HÁT...-tal nem kezdünk mondatot, kötnének most belém sokan. De én igen. :) 
TeHÁT, ugye csináltam én nem oly rég spenótos galuskát (ami nagyon finom!) és megmaradt egy kis spenót. 
Mi legyen a spenótból? Kaját nem dobunk ki, ugye. Na és akkor megláttam a polcomon "A karcsúság receptjei" c. Norbi update könyvet. Mert nekem van ilyenem is, bizonyám. 
Mivel van egy bizonyos betegségem, diétáznom kell emiatt stb.stb...(szenvedés nagyon, meg is és bele is hülyülök néha, néha elég sokszor) gondoltam megcsinálom ezt az update 1-es kódú kaját - bármikor lehet enni Tepsis spenótot. 

Ajánlom annak, aki norbi(rúd) és update rajongó, de amúgy meg SZ@R...1 szeletet leküzdöttem. Közben az lebegett előttem, hogy úristen, ezt nekem meg kell ennem, mert lássa Bence, hogy igenis odafigyelek a kajálásra - ő persze kiköpte azt az 1 falatot. 
Tettem már rá mozzarellát, paradicsomot, a képen nem látszik, olajbogyót..mindent, csak azt a szeletet küzdjem le. LEMENT. A többit meg Bence kidobta, ne szenvedjek. :))) 
Kaját nem dobunk ki ugye... :)

És azzal kezdi norbi a receptjét: "lelki szemeim előtt látom, ahogy a legtöbben sebesen továbblapoznak, amint meglátják az első szót" - hát nemtom, a "tepsis" szó miatt én nem lapoznék el.. :) 
Fogyókúrázóknak azért ajánlom, na.

"Hozzávalók: 30 dkg spenót, 2 tojás, 5 dl 12%-os tejföl, 1 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 dkg vaj, tengeri só, őrölt bors, pirospaprika

A friss spenótot tépkedd apró darabokra, aztán keverd el a tojással meg a tejföllel. Ízlés szerint sózd, borsozd és paprikázd. A felkockázott vöröshagymát és az apróra vágott fokhagymát add hozzá, majd enyhén kivajazott sütőben kb. 10-12 perc alatt süsd készre. A húsevők Norbi Update 1-es sonkával is megszórhatják."

Hát...nemtom norbinak milyen sütője van, de nálam a sütés tartott vagy 40 percig. Nem volt itthon update 1-es sonka, hiányzott is a hús :) 

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

ISti erre azt szokta mondani, hogy elpazarolom csak a drága hozzávalókat :PPP

Anita

Névtelen írta...

Valamit nagyon elcseszhettél, mert ez egy isteni kaja... A képen valóban sz@rul is néz ki, az enyém egyáltalán nem ilyen. Valamint elég neki max 15 perc sütés.
Ha pedig hiányzik a hús, tehetsz alá csirkemellet. Csak fantázia kérdése (és egy kis konyhaismeret)

Emoke írta...

Kedves Névtelen: akkor egészségedre! :) Neked biztos hiperszuper sütőd van, örülj neki, hogy csak 15 percig kell sütnöd benne. :) Egy kis konyhaismeret igen az van, de a hűtőnkben nincs folyton hús, ez hiba? És idézőjelbe tettem a receptet, ha annyira el akartam volna térni az eredeitől nem is készítek ilyet. :D