2011. január 11., kedd

Grissini

Még szilveszter körül csináltam meg, sósra vágyva. Hoztam is be a többieknek, ha már ügyeletben voltunk.
Bence csinált mellé pizzás és tojáskrémes mártogatóst. Aznap puha, másnap ha nem zacskózzuk be, akkor ropogósabb. Elég sok lesz belőle.

legalább a váza is használva lett :P

50 dkg liszt
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
2 teáskanál kedvenc fűszerkeverék
(pl a provance-i, vagy oregano, bazsalikom stb)
1 dl olívaolaj
kb. 1 pohár kefír (125 g)
5 dkg élesztő
kb 1,5 dl langyos víz

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos vízben. Majd mindent összekeverünk, addig míg sima tésztát nem kapunk és langyos helyen kelesztjük. kb. fél órát. 
Ha megkelt a tészta lecsipegetünk belőle és tepsi méretűre (kb. 25-30 cm) kinyújtjuk. Az a jó, ha vékony, mivel a sütés alatt még nőni fog a tészta.


Előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt világosbarnára sütjük.

forrás: http://www.nosalty.hu/grissini_2._-_zoldfuszeres_recept_16253

1 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon szépek lettek