2011. január 7., péntek

Baconbe csomagolt csirkemáj

Szívpörköltet szerettünk volna enni, de nem volt a hentesnél csirkeszív. Viszont a máj friss volt, vettem is mindjárt 1 kg-t. :) Gizmó cicának is jutott a cafrangokból.
Itt tanakodtunk mi legyen, hagymás máj vagy baconbe csomagolt máj?! Én nyertem. :)) (de lesz majd hagymás máj is)
Aztán úgy össze-vissza pakoltunk a máj alá és fölé mindent, ami eszünkbe jutott. Gyorsan összecsapott finomság lett belőle. :)


A hőálló edénybe vékonyra szeletelt krumpli, rá a karikára vágott hagyma, baconbe csomagolt máj, majoranna és a tetejére almaszeletek.
Az alma Bence ötlete volt - nem ellenkeztem. :)
Aztán be a sütőbe és kb 45 perc múlva kész is.



2 megjegyzés:

Bianka írta...

Mis is nagyon szeretjük. Én meg csak szíves májat kaptam :( és szívet nem eszem, de a pörköltet elkészítem az ismerősünknek :)

Benc-E-moke írta...

Hát itt az Örsön az új húsboltban direkt szívnélküli máj volt. Bence tegnap átment a piacra ott az Örsön, ott meg az egyik nem akarta neki leválogatni a szívet, a másik viszont megcsinálta. :) Így hamarosan jön a szívpöri recept is. :)