2010. november 19., péntek

Spenótos galuska

Nem kell megijedni! Finom ez nagyon... :) Zöld tészta.



Hozzávalók:

25 dkg mélyhűtött spenót
15 dkg sima liszt
15 dkg rétes liszt

kevés reszelt szerecsendió
2 tojás
bő 1 dl tej
2 dkg vaj
10 dkg nyers sonka vagy bacon szalonna csíkokra vágva
bő 1 dl főzőtejszín
10 dkg kemény sajt reszelve
10 dkg ömlesztett sajt, kockára vágra vagy mozzarella golyó


A spenótot kiolvasztjuk, szitán jól lecsöpögtetjük, azután a liszttel, a tojással, a tej felével meg a fűszerekkel együtt egy tálba tesszük.



Robotgép tésztakeverő fejével sima tésztává dolgozzuk, majd hozzáadjuk a maradék tejet is, hogy nem túl híg tésztát kapjunk. 


2 liter sós vizet felforralunk. A tésztát galuskaszaggatóval a vízbe szaggatjuk, a vizet hagyjuk felforrni, majd a galuskákat szűrőkanállal kiszedjük, hideg vízzel leöblítjük. 

A sütőt előmelegítjük.

Egy serpenyőben vajat forrósítunk, átpirítjuk a csíkokra darabolt bacont (én itt tettem bele pár gerezd aprított fokhagymát).



Majd beleforgatjuk a galuskát, jól összekeverjük, megsózzuk ha kell még, főzőtejszínt keverünk bele és átöntjük egy hőálló edénybe.



Meghintjük a reszelt sajttal, ráteszünk pár darab mozzarellát.


És annyi időre tesszük be a sütőbe, hogy egy kis színt kapjon a sajt.



2 megjegyzés:

zsuzsi írta...

ah, imádoooom :))) lehet, jövő héten csinálok is magamnak vmikor :))))

Bianka írta...

Nagyon fincsi lehet