Bence egyik kedvence...vagy mondhatnám azt is, hogy Alapmű. :)
Én is nagyon szeretem, főleg marhalábszárból...és ha vhol vki gulyáskrémet rak bele, attól falnak megyek, na meg a wc-re. ;)
Ami kell bele fűszer, bőven megadja az ízt, nemtom miért kell beletenni azt a krémet... :( /Ha vki esetleg tudja, súgja meg nekem./
Hozzávalók:
1 kg marhalábszár
2 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
só
pirospaprika
köménymag
szemesbors
majoranna
babérlevél
száraz vörösbor
A húst megmossuk és felkockázzuk.
A vöröshagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, majd 1 evőkanál zsíradékon megpároljuk. Adunk hozzá kevés sót, pici vizet. A paprikát szintén apróra vágjuk, a paradicsomot meghámozzuk és beleszórjuk a hagymás keverékbe és lefedve tovább pároljuk.
Beleöntjük a húst, jól átforgatjuk, amikor már fehéredik, beleteszünk 1,5 evőkanál pirospaprikát, elkeverjük.
Teatojásba teszünk kb 10 szem borsot, fél teáskanál köménymagot és belelógatjuk a fazékba. Belemorzsoljuk a majorannát, beleteszünk 2 babérlevelet.
Kb. 2 dl száraz vörösbort öntünk a fazékba és annyi vizet, hogy a húst ellepje. És hagyjuk rotyogni...kb. 1,5 órán át. Közben sózzuk ízlés szerint.
Néha megkavarjuk, hogy ne égjen le és ha nagyon elfő a leve, pótolhatjuk, de ne legyen leveses.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése