2011. január 15., szombat

Emőpálcika

Első próbálkozás a leegyszerűsített túró rudira. Van mit csiszolni rajta, mármint a formából való kiszedésen. Megint türelmetlen voltam. :) Így csak 1 darab maradt egyben. Legközelebb menni fog. :)

Az itt látható ujjlenyomat bizonyítja a kép eredetiségét! :)))
A  recept a korábban közzétett Pöttyös pont 2 alapján készült Ikeás jégkockatartóban.

25 dkg túró, 2 evőkanál cukor, 1 vaniliáscukor, 1 evőkanál tejföl, pár csepp citromlé, és kb fél citrom héja (elhagyható) - és kézi botmixerrel jól átpépesítjük.

Felolvasztunk kb. 15 dkg étcsokoládét és jó alaposan kikenjük a formánkat. Betesszük a mélyhűtőbe kb. 5-10 percre.
A túrós tölteléket nyomózsákba tesszük és a formába töltjük. Ismét bettem 10 percre a mélyhűtőbe.

A maradék olvasztott csokoládéval befedjük a túrós részt. Ismét mélyhűtő és mivel kemény ez a forma, legközelebb megpróbálom pár másodpercre forróvízbe tenni így remélhetőleg kicsusszannak majd a rudipálcikák, vagy nem. :) Mindenesetre finom. :) 

3 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon ötletes, igazán finom lehet

szepyke írta...

Hu, ez de jól néz ki!:)
Valóban jó ez a forma, én csokit is szoktam benne csinálni, meg sajtot...:)))

Azt volt vagy 200 ft..:))))

Angéla írta...

Nagyon tetszik a forma, én is rajta vagyok a beszerzésén. Mielőbb ki akarom próbálni a túró rudi készítését ezzel a formával.