Hozzávalók: (10 db)
50 g tejcsokoládé pasztilla
20 g egzotikus gyömbérpüré*
10 g tejszín
fél tk vaj
10 db gömb alakú üreges praliné**
bevonáshoz: kb. 5 dkg étcsokoládé
díszítéshez: 100 g cirkusz mix gabonagolyó*
10 db gömb alakú üreges praliné**
bevonáshoz: kb. 5 dkg étcsokoládé
díszítéshez: 100 g cirkusz mix gabonagolyó*
(vagy bármi más tetszőleges szórócukor, de el is hagyható és akkor glitterrácson lehet borzas változatot készíteni)
* készen vett, fagyasztott püré (a kedvencem) - vagy friss mangó, passiógyümölcs pürésítve, reszelt gyömbérrel megfűszerezve és cirkusz mix gabonagolyó: Goodwill
**üreges praliné: kisebb mennyiségben Desszertmesternél és az Ázsia Bt.-ben is kapható, nagyobb mennyiségben: Goodwill.
Elkészítjük a ganache krémet. Egyre jobban szeretem a gyömbér fűszeres ízét...tejcsokoládéval nagyon passzol. Erre úgy jöttem rá, hogy kifogytam az étcsokoládéból :)))
Ha tudnék gázsütőben macaront készíteni, ilyet készítenék, az biztos!! ;) /azért lehet teszek egy utolsó próbát :D/
A tejszínt és a gyömbérpürét összeforraljuk. Ráöntjük a tejcsokoládéra, jól elkeverjük, hogy felolvadjon a csokoládé és végül hozzáadjuk a vajat.
A kihűlt krémmel megtöltjük a üreges pralinékat.
Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a krém. Addig megolvasztjuk és temperáljuk a csokoládét. Egy kiskanál segítségével lezárjuk a praliné golyók tetejét. Amint megdermedt, a praliné golyókat megmártogatjuk a csokoládéban.
És gyorsan megforgatjuk a színes gabonagolyóban.
Aztán a fotó kedvéért kettévágjuk. ;)
5 megjegyzés:
Nagyon szépek lettek!
Nagyon szépek!:)
Flóra, Róza: köszönöm!! :)
jajjj, folyik a nyálam!!! vennem kell vmi édességet most már! :)
Huh, ezeket a cukrokat imádnák a gyerkőcök, én meg a belsejét :)
Megjegyzés küldése