2012. január 29., vasárnap

Egzotikus gyömbérpürés trüffel

Ez a ganache töltelék nagyon ott van...! :)

Hozzávalók: (10 db)

50 g tejcsokoládé pasztilla
20 g egzotikus gyömbérpüré*
10 g tejszín
fél tk vaj
10 db gömb alakú üreges praliné**

bevonáshoz: kb. 5 dkg étcsokoládé

díszítéshez: 100 g cirkusz mix gabonagolyó*
(vagy bármi más tetszőleges szórócukor, de el is hagyható és akkor glitterrácson lehet borzas változatot készíteni)

* készen vett, fagyasztott püré (a kedvencem) - vagy friss mangó, passiógyümölcs pürésítve, reszelt gyömbérrel megfűszerezve és cirkusz mix gabonagolyó: Goodwill
**üreges praliné: kisebb mennyiségben Desszertmesternél és az Ázsia Bt.-ben is kapható, nagyobb mennyiségben: Goodwill.


Elkészítjük a ganache krémet. Egyre jobban szeretem a gyömbér fűszeres ízét...tejcsokoládéval nagyon passzol. Erre úgy jöttem rá, hogy kifogytam az étcsokoládéból :))) 
Ha tudnék gázsütőben macaront készíteni, ilyet készítenék, az biztos!! ;) /azért lehet teszek egy utolsó próbát :D/

A tejszínt és a gyömbérpürét összeforraljuk.  Ráöntjük a tejcsokoládéra, jól elkeverjük, hogy felolvadjon a csokoládé és végül hozzáadjuk a vajat. 
A kihűlt krémmel megtöltjük a üreges pralinékat.


Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a krém. Addig megolvasztjuk és temperáljuk a csokoládét. Egy kiskanál segítségével lezárjuk a praliné golyók tetejét. Amint megdermedt, a praliné golyókat megmártogatjuk a csokoládéban.


És gyorsan megforgatjuk a színes gabonagolyóban.


Aztán a fotó kedvéért kettévágjuk. ;)

5 megjegyzés:

Flóra írta...

Nagyon szépek lettek!

Roza írta...

Nagyon szépek!:)

Bence/Emoke írta...

Flóra, Róza: köszönöm!! :)

Turák Kinga írta...

jajjj, folyik a nyálam!!! vennem kell vmi édességet most már! :)

Vikvi írta...

Huh, ezeket a cukrokat imádnák a gyerkőcök, én meg a belsejét :)