2012. január 28., szombat

Sült kelbimbó katonák

Ajánlom: kelbimbó kedvelőknek, diétázóknak, lusta vagy időhiányban szenvedő háziasszonyoknak. :)


Hozzávalók (kb. 25 db)

50 dkg friss kelbimbó (lehet mirelit is)
10 dkg falusi füstölt sonka  (lidl)
5 dkg gorgonzola sajt
2 ek vaj
1-2 ek olívaolaj


A megmosott, külső héjától megfosztott nyers kelbimbót blansírozzuk.
/Szűrőkanálban kb. 2 percre forró vízbe helyezzük, majd utána kiemeljük és hideg vízzel lehűtjük./

Félbevágjuk és egy kivajazott tepsibe rakosgatjuk. Tetejét megsózzuk.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megpirítjuk. (félidőben átforgatjuk)


A sonkát csíkokra szeleteljük és egy teflon serpenyőben átpirítjuk.

Katonákat készítünk: fél kelbimbó, sonkaszelet, pici kocka gorgonzola sajt (vagy egyéb tetszőleges sajt), fél kelbimbó - az egészet átszúrjuk egy fogpiszkálóval.

Partifalatkák! :)

5 megjegyzés:

Éva írta...

Így sorban menetelhetnének erre, felém! Nagyon guszta!

mozzarelli írta...

Adtál egy ötletet h készítsem el picit másként csücsköm kedvenc
köretét!! Kösziiiii ;)

Illéskrisz Konyhája írta...

Egy pár katona hozzám is elmasírozhatna! Nagyon guszta golyóbisok!! A diétámat sem zavarnák meg...

Petra írta...

Már fb-n megcsodáltam, és kíváncsi voltam a recire. Meggyőztél. Most is. :)

Vikvi írta...

Kelbimbó rajongó vagyok, ki kell próbálnom így is :) Még rántva is nagyon szeretem :)