Ajánlom: kelbimbó kedvelőknek, diétázóknak, lusta vagy időhiányban szenvedő háziasszonyoknak. :)
Hozzávalók (kb. 25 db)
50 dkg friss kelbimbó (lehet mirelit is)
10 dkg falusi füstölt sonka (lidl)
5 dkg gorgonzola sajt
2 ek vaj
1-2 ek olívaolaj
só
A megmosott, külső héjától megfosztott nyers kelbimbót blansírozzuk.
/Szűrőkanálban kb. 2 percre forró vízbe helyezzük, majd utána kiemeljük és hideg vízzel lehűtjük./
Félbevágjuk és egy kivajazott tepsibe rakosgatjuk. Tetejét megsózzuk.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megpirítjuk. (félidőben átforgatjuk)
A sonkát csíkokra szeleteljük és egy teflon serpenyőben átpirítjuk.
/Szűrőkanálban kb. 2 percre forró vízbe helyezzük, majd utána kiemeljük és hideg vízzel lehűtjük./
Félbevágjuk és egy kivajazott tepsibe rakosgatjuk. Tetejét megsózzuk.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megpirítjuk. (félidőben átforgatjuk)
A sonkát csíkokra szeleteljük és egy teflon serpenyőben átpirítjuk.
Katonákat készítünk: fél kelbimbó, sonkaszelet, pici kocka gorgonzola sajt (vagy egyéb tetszőleges sajt), fél kelbimbó - az egészet átszúrjuk egy fogpiszkálóval.
Partifalatkák! :)
5 megjegyzés:
Így sorban menetelhetnének erre, felém! Nagyon guszta!
Adtál egy ötletet h készítsem el picit másként csücsköm kedvenc
köretét!! Kösziiiii ;)
Egy pár katona hozzám is elmasírozhatna! Nagyon guszta golyóbisok!! A diétámat sem zavarnák meg...
Már fb-n megcsodáltam, és kíváncsi voltam a recire. Meggyőztél. Most is. :)
Kelbimbó rajongó vagyok, ki kell próbálnom így is :) Még rántva is nagyon szeretem :)
Megjegyzés küldése