Nem én találtam fel a spanyol viaszt, de nekem az ötlet bonbonkészítés alkalmával jött.
(a formából kifolyt felesleges csokoládé jópofa mintákra dermed a sütőpapíron, melyről aztán egybe le lehet emelni)
Pontos mennyiségeket azért nem írok, mert függ, ki mennyi díszt szeretne készíteni. :)
Hozzávalók:
jó minőségű csokoládé
kristálycukor
papírtölcsér
sütőpapír
fogpiszkáló
1. A kristálycukrot rászórjuk a sütőpapírra. Fogpiszkálóval tetszőleges mintát rajzolunk bele.
2. Gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét és papírtölcsérbe (vagy kis tasakba) adagoljuk. Nyomjuk a mintákba a csokoládét.
3. Fedjük be cukorral és várjuk meg míg megdermed (tehetjük hűtőbe is). Utána egy késsel szépen ki tudjuk emelni a cukorból.
Tipp:
- ha előre behűtünk egy tálcát és arra helyezzük a sütőpapírt, gyorsabb a dermedés
- papírtölcsér: sütőpapírból vágtam ki egy kisebb darab papírt, betekertem, végét behajtottam, így elég stabil maradt
- használhatunk színes cukrokat (Ázsia Bt-ben kapható) vagy vanília rúd kikapart magjával összekevert vaníliás cukrot..stb.stb.
8 megjegyzés:
Nagyon ötletes! Kipróbálom legközelebb, milyen jól mutatna egy világos krémmel bevont tortán! Köszi!
Tortára dísznek is micsoda ötlet!!! De bizony, most feltaláltad a spanyol viaszt!! :))
Tényleg nagyon vagányak:)
Juj de jó!!!
Nagyon jó ötlet :) Nagyon el tudnám képzelni valami klassz tortán :)
WOW! Ez aztán csúcs dísz! :)
Hát ez csúúúcs szuper!!!! De széépek a kristálycukorral.... odavagyok!!! :)
nagyon klasszak!!!
Megjegyzés küldése