Hozzávalók:
Ahány tojás, annyi kanál liszt és porcukor kell a piskótához.
6 egész tojás
6 evőkanál porcukor
2-3 evőkanál langyos víz
6 evőkanál liszt
fél csomag sütőpor
csipetnyi só
1 csomag vaniliás cukor
citromhéj (elhagyható)
baracklekvár
A tepsit kibéleljük sütőpapírral.
A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük. Apránként hozzáadjuk a porcukrot és a vaniliás cukrot és robotgép segítségével fényes, kemény habot verünk belőle.
Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, a vizet majd fakanállal óvatosan keverjük bele a sütőporral elvegyített lisztet. Így nem fog törni a hab.
Miután jól elkevertük a lisztet beleöntjük a tepsibe a masszát. Előmelegített sütőben, kb 180 fokon aranybarnára sütjük. Az első 15-20 percben nem szabad kinyitni a sütő ajtaját, mert a levegőtől összeeshet a piskóta.
Ha megsült, pár percig még a sütőben kell hagyni, majd kivesszük, fejjel lefelé fordítjuk és egy hideg, nedves konyharuhára tesszük. Óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt. A konyharuha segítségével óvatosan feltekerjük. Így addig hagyjuk, míg teljesen ki nem hűl a tészta.
Ha teljesen hideg, kitekerjük, megkenjük baracklekvárral és most már a konyharuha nélkül feltekerjük.
1 megjegyzés:
Nagyon guszta, férj kedvence
Megjegyzés küldése