2010. november 24., szerda

Korhelyleves - Bence módra

Hozzávalók:
40 dkg savanyú káposzta (házilag savanyított a legjobb)
2 kis fej hagyma
pár gerezd fokhagyma
1 szál puha parasztkolbász (sparos)
diónyi zsír
nagy marék kockázott bacon
1 szelet zeller apróra vágva

Már a hagymapucolás előtt feltettem kb fél liter vizet forrni, amibe a szokásos húsleves alaplékocka ment amint felforrt.

A libazsíron megküldöm a bacont hogy piruljon aztán közben rá az apróra vágott hagymát, (és egy szelet apróra vágott zellert ). 
Közben lehúzom a kolbász héjját és felaprítom, és a kb üveges hagymára rászórom, aztán az egész hagy piruljon kicsit, no meg a kolbász is engedjen szép piros zsírt.

Amikor a kolbász kezd szépen pirulni rászórom a káposztát meg a fokhagymát és kicsit megfonnyasztom, végül felöntöm a húsleveslével + még fél liter vízzel.
Tépek még bele egy babérlevelet és ezzel be is fejeztem a fűszerezést, mivel a kolbászban bőven elég pirospaprika, só, meg köménymag, a húsleves alapléről nem is beszélve.

Kb 10 percig rotty amíg a káposzta meg nem puhul, mert aztán már kész is.
Rántás nincs - (ez nem menza hogy állományjavítsunk) - tálaláskor meg mindenki ízlés szerint tejfölöz.

Nincsenek megjegyzések: