1 fej brokkoli
1 liter húsleves vagy 2 db húsleveskockából készített alaplé
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
só
őrölt fehérbors
feltétnek: reszelt sajt, kruton esetleg pirított bacon
A vajon megpároljuk az apró kockákra vágott hagymát, fokhagymát. Picit megsózzuk. Közben feloldjuk a húsleves kockákat 1 liter vízben, majd beleöntjük a hagymás keveréket. Felforraljuk az alaplét.
A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük - én a szárát nem szoktam beletenni - majd beletesszük a forrásban lévő vízbe és fűszerezzük sóval, borssal. Lefedjük és kb. 5-6 perc alatt megfőzzük. Így még szép zöld színű marad.
Botmixerrel szétturmixoljuk, még egyszer felforraljuk és tálaljuk. :)
1 megjegyzés:
Finom
Megjegyzés küldése