Hozzávalók:
Kb. 10 dkg (2-3 szelet) füstölt szalonna
1 kg disznó comb vagy lapocka (én most lapockát vettem)
2 nagy fej vöröshagyma
fokhagyma (jó sok - kb 5-10 gerezd)
őrölt bors
pirospaprika (elhagyható)
1 zöldpaprika
1 paradicsom
majoranna
só
A szalonnát felszeletelem, belábazom és kisütöm.
Majd félreteszem és a szalonna zsírjában átpirítom a kockákra (vagy csíkokra) vágott húst.
Mikor átfehéredett, ráteszem a nagyobb kockákra vágott hagymát és fedővel lefedem. Ha kevés alatta a víz, öntsünk hozzá egy keveset. De szerintem a hús enged elég levet. Párolom, néha megkeverem, nehogy leragadjon. A vizet folyamatosan pótoljuk, lehetőleg meleg vízzel.
Tegyük bele az apró kockákra vágott paprikát, majd az egész paradicsomot, melyről pár perc múlva le tudjuk húzni a héját és a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymákat.
Ízesítsük borssal, pirospaprikával (1 teáskanállal tettem bele), majorannával. Sózni csak a legvégén, ízlés szerint.
Köret: sültkrumpli és csemege uborka.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése