2010. november 22., hétfő

Mogyoróvajas keksz

Egyszer a nővéremnél kóstoltam mogyoróvajat. Elsőre amilyen rossz volt olyan jó is. :) Említettem Bencének. A lidl-ben pont Amerika-napok voltak, sok-sok mogyoróvajjal. Vettünk, természetesen ízlett Bencének is. Aztán rájött, hogy el lehet ezt készíteni itthon is, így azóta nagyüzemben megy a mogyoróvaj-gyártás. :)))

Nem nagyon vagyok kekszes, de reggeli kávéhoz, teához nekem tökéletes. :)

Hozzávalók (kb 20 darabhoz): 

10 dkg finomliszt
fél teáskanál szódabikarbóna
5 dkg barna cukor
5 dkg mogyoróvaj
5 dkg vaj
1 tojás sárgája
5 dkg darabolt csokoládé

A sütőt begyújtjuk. A lisztet, cukrot, szódabikarbónát egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a mogyoróvajat, a tojássárgáját és a puha vajat. Jól összekeverjük és a végén beletesszük a csokit.

Sütőpapírral kibélelt tepsibe golyókat formálunk, egymástól kb. 4 cm-es távolságban lerakjuk, kicsit kilapítjuk és kb. 10-15 perc alatt megsütjük.


Nincsenek megjegyzések: