2010. november 21., vasárnap

Francia hagymaleves

Megkértem Bencémet, hogy csináljon nekem hagymalevest, hátha gyorsabban gyógyulok. :) Bor nélkül készült, de nagyon finom lett. :)


Hozzávalók:

4 db nagyobb fej vöröshagyma
1 kis fej fokhagyma (kb 5-6 gerezd)
1 liter húsleves alaplé
2 dkg vaj
2 evőkanál olívaolaj
1-2 evőkanál borecet
szerecsendió
őrölt feketebors
reszeltsajt (ízlés szerint, kb 15 dkg)
2 evőkanál liszt
4 evőkanál tejszín
pár szelet pirított kenyér

A vöröshagymát vékony karikákra vágjuk; a vajon és az olívaolajon lassú tűzön megdinszteljük és beletesszük a fokhagymát.
Meghintjük két evőkanál liszttel, párszor megkeverjük, majd felöntjük a forró húslevessel.

Hozzáadjuk a borecetet, megfűszerezzük (bors, szerecsendió) és forrás után még 15 percig főzzük. Egy külön tálba kivehetünk pár hagymadarabot, a többit botmixerrel pépesíthetjük. A legvégén beletesszük a tejszínt és egyet rottyantunk rajta. 

A leveses tálkákba reszelt sajtot teszünk, erre merjük a levest rá pirítóst tálalunk, melyre olvaszthatunk kis sajtot és legvégén snidlinggel megszórjuk.


1 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon szeretem