2012. június 2., szombat

Whiskys dulce de leche bonbon

Nos a mi konyhánkban is készült dulce de leche krém, avagy karamellizált tejkrém, amit természetesen bonbonba szerettem volna tenni. Praliné Zsuzsi említette, hogy bolondítsuk meg whiskyvel, mert ő már próbálta, és hát ez meg is történt. Mi is eléggé megbolondultunk, nem csak a krém. :) Én szinte nem is ettem belőle...elég ütős. :) Zsuzsi whiskys bonbonja ITT található.

Mivel picit folyósabb maradt a krém, aggódtam a bonbon lezárása miatt, így Bence forralt rajta egy kicsit és így pont elegendő lett a krém 28 db bonbonhoz.

A dulce de leche krém receptjét, elkészítése megtalálható ITT.


Hozzávalók:

kb. 2-3 evőkanál whisky

bevonáshoz: 
kb. 20 dkg étcsokoládé (65%)
csillámpor (elhagyható)

Előkészítjük a polikarbonát formát. (ha használunk csillámport, egy ecset segítségével kenjük ki a formát). 
Az étcsokoládét megolvasztjuk és temperáljuk. (képes temperálás polikarbonát formában: itt található, képes beszámoló szilikonos formában: itt található). A csokoládé szilárdulásáig a formát hűtőbe tesszük.

A karamellkrémhez hozzáadjuk a whisky-t. Figyeljünk arra, hogy ne adagoljuk túl, mert akkor folyós lesz a krém. (kb 2-3 evőkanál elegendő). A tölteléket kiskanállal belekanalazzuk a megszilárdult csokihüvelyekbe, helyet hagyva a lezáráshoz és visszatesszük a hűtőbe dermedni.


Amint megdermedt a töltelék újratemperáljuk a csokoládét és lezárjuk a bonbonokat. Kb. 30-60 perc elteltével kifordítjuk a bonbonokat a formából.




3 megjegyzés:

Belly írta...

Nagyon guszták,jó párosítás!

Petra írta...

Luxus élmény, már ránézésre is. Hajszálvékony burok, és ez a krém... Odavagyok. :)))

Emoke írta...

Belly: köszi, tényleg jó kis párosítás :)

Petra: :D köszi, tényleg hajszálvékony lett a burok. ;)