2012. január 19., csütörtök

Csokoládé díszek

Nem én találtam fel a spanyol viaszt, de nekem az ötlet bonbonkészítés alkalmával jött. 
(a formából kifolyt felesleges csokoládé jópofa mintákra dermed a sütőpapíron, melyről aztán egybe le lehet emelni)


Pontos mennyiségeket azért nem írok, mert függ, ki mennyi díszt szeretne készíteni. :) 

Hozzávalók: 

jó minőségű csokoládé
kristálycukor
papírtölcsér
sütőpapír
fogpiszkáló

1. A kristálycukrot rászórjuk a sütőpapírra. Fogpiszkálóval tetszőleges mintát rajzolunk bele.


2. Gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét és papírtölcsérbe (vagy kis tasakba) adagoljuk. Nyomjuk a mintákba a csokoládét. 



3. Fedjük be cukorral és várjuk meg míg megdermed (tehetjük hűtőbe is). Utána egy késsel szépen ki tudjuk emelni a cukorból.


Tipp: 
- ha előre behűtünk egy tálcát és arra helyezzük a sütőpapírt, gyorsabb a dermedés
- papírtölcsér: sütőpapírból vágtam ki egy kisebb darab papírt, betekertem, végét behajtottam, így elég stabil maradt
- használhatunk színes cukrokat (Ázsia Bt-ben kapható) vagy vanília rúd kikapart magjával összekevert vaníliás cukrot..stb.stb.

8 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon ötletes! Kipróbálom legközelebb, milyen jól mutatna egy világos krémmel bevont tortán! Köszi!

Barbi konyhája írta...

Tortára dísznek is micsoda ötlet!!! De bizony, most feltaláltad a spanyol viaszt!! :))

Kati írta...

Tényleg nagyon vagányak:)

Chef Viki írta...

Juj de jó!!!

Unknown írta...

Nagyon jó ötlet :) Nagyon el tudnám képzelni valami klassz tortán :)

Ami írta...

WOW! Ez aztán csúcs dísz! :)

Elena írta...

Hát ez csúúúcs szuper!!!! De széépek a kristálycukorral.... odavagyok!!! :)

Életünk és ételeink írta...

nagyon klasszak!!!