1 kg krumpli
kb. 45-50 dkg liszt
2 tojás
1 teáskanál só
30 dkg juhtúró (Bryndza)
2 dl tejföl
fokhagyma ízlés szerint
kb. 4 fej vöröshagyma
kb. 20-30 dkg bacon
Bence külön készített kis hagymás-baconos feltétet. Felvágott 4 hagymát és kevés olajon a baconnel együtt megdinsztelte.
Én közben ledaráltam a krumplit. Nem reszelek, az sokáig tart. :) Odatettem a vizet forrni.
És akkor most jön a lényeg. Ha gyorsan összekevered a liszttel, nem fog bebarnulni a krumpli (Dvorák féle cseh családi fondorlat). Tehát beletettem a keverőtálba a krumplit, lisztet, tojásokat és a sót és szépen összekeverte a gép. :)
Amint felforrt a víz, hívtam Bencét, és felváltva szaggattuk a nokedlikat. :)
Amint feljöttek a nokedlik a víz tetejére, még pár percig főztük, közben többször megkevertük fakanállal, nehogy összeragadjanak.
Közben felébredt az "éjszakai műszakos" Gizmó-cica és kijött megszemlélni mit főznek ezek kint a konyhában!? Nem maradhat ki a buliból, természetesen. :)
Szóval ilyen szép világos maradt:
És úgy bezabáltunk mindketten, hogy utána ihattuk a szódabikarbónás vizet. :D:D:D Lököttek...
6 megjegyzés:
8 személyre, HAHA
Imádom, nagyon megkívántam
szép a macsek
A sztrapacskában (amit errefelé haluskának hívnak) nincs ennyi liszt, tojás pedig egyáltalán. Lereszelik a krumplit, ha közben kicsit megbarnul, nem bánják:) Annyi lisztet szórnak rá, amennyi felissza a levét, összekeverik, és már szaggatják is (profik deszkáról, késsel). Első főzet kicsinyt szétmegy, nem baj. A kérdés mindig az, ki mennyi "vetetet" bír megenni.
Kedves Névtelen: Ahány ház annyi szokás. :) Nálunk ez a fajta a sztrapacska, nálatok meg az a fajta a haluska. :)
Úgy megkívántam, hogy ma elkészítem, de nem juhtúróval,hanem savanyú káposztával, mert nincsen itthon juhtúró.:)
Savanyú káposztával, meg párolt gombával is finom! :)
Megjegyzés küldése