Nem kell megijedni! Finom ez nagyon... :) Zöld tészta.
Hozzávalók:
25 dkg mélyhűtött spenót
15 dkg sima liszt
15 dkg rétes liszt
só
kevés reszelt szerecsendió
2 tojás
bő 1 dl tej
2 dkg vaj
10 dkg nyers sonka vagy bacon szalonna csíkokra vágva
bő 1 dl főzőtejszín
10 dkg kemény sajt reszelve
10 dkg ömlesztett sajt, kockára vágra vagy mozzarella golyó
A spenótot kiolvasztjuk, szitán jól lecsöpögtetjük, azután a liszttel, a tojással, a tej felével meg a fűszerekkel együtt egy tálba tesszük.
Robotgép tésztakeverő fejével sima tésztává dolgozzuk, majd hozzáadjuk a maradék tejet is, hogy nem túl híg tésztát kapjunk.
Robotgép tésztakeverő fejével sima tésztává dolgozzuk, majd hozzáadjuk a maradék tejet is, hogy nem túl híg tésztát kapjunk.
2 liter sós vizet felforralunk. A tésztát galuskaszaggatóval a vízbe szaggatjuk, a vizet hagyjuk felforrni, majd a galuskákat szűrőkanállal kiszedjük, hideg vízzel leöblítjük.
A sütőt előmelegítjük.
Egy serpenyőben vajat forrósítunk, átpirítjuk a csíkokra darabolt bacont (én itt tettem bele pár gerezd aprított fokhagymát).
Majd beleforgatjuk a galuskát, jól összekeverjük, megsózzuk ha kell még, főzőtejszínt keverünk bele és átöntjük egy hőálló edénybe.
Meghintjük a reszelt sajttal, ráteszünk pár darab mozzarellát.
És annyi időre tesszük be a sütőbe, hogy egy kis színt kapjon a sajt.
Majd beleforgatjuk a galuskát, jól összekeverjük, megsózzuk ha kell még, főzőtejszínt keverünk bele és átöntjük egy hőálló edénybe.
Meghintjük a reszelt sajttal, ráteszünk pár darab mozzarellát.
És annyi időre tesszük be a sütőbe, hogy egy kis színt kapjon a sajt.
2 megjegyzés:
ah, imádoooom :))) lehet, jövő héten csinálok is magamnak vmikor :))))
Nagyon fincsi lehet
Megjegyzés küldése