Hozzávalók:
40 dkg darált háztartási keksz
kb 15-20dkg porcukor
1 vaniliás cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaó
1-2 evőkanál rum
2-3 evőkanál eperlekvár
annyi tej, amennyivel könnyen formálható masszát kapunk
Menet közben én kóstolgattam, nem tudom a pontos mennyiségeket, ez mind kb-i mérés. Pont 40 dkg keksz volt itthon, lehet 50 dkg-val is csinálni, akkor értelemszerűen kicsit növelni mindenből az adagokat.
Kókusztöltelék: 15 dkg kókuszreszelék (+1-2 evőkanállal tegyünk félre a tekercs külsejére), 10 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 1 vaniliás cukor
Jól összedolgozzuk a tésztát. Könnyen formálhatónak kell lennie. A töltelékhez valókat habosra kikeverjük.
És akkor itt jön a mindenki számára ijesztő rész. Ha folpackakkal csináljuk egyáltalán nem lesz ragacsos se a nyújtófa se az asztal se semmi, még a kezünk se. :)
Tehát a folpackot kiterítjük az asztalra, megszórjuk a félretett kókusszal, a tésztát rárakjuk, majd ismét folpack. Így a nyújtófával kb 1 cm vastagra, szögletes formájúra próbáljuk nyújtani.
Ezután vékonyan megkenjük a krémmel és a folpack segítségével szépen feltekerjük. Hűtőben jól lehtűjük és hidegen szeleteljük.
3 megjegyzés:
Ez nekem sose sikerül,elteszem a receptet mert nagyon szeretem,viszont csak vendégként jutok hozzá ritkán,kétbalkezességemnek hála :-D
100 éve nem ettem, finom lehet
Belly: kóstolgasd közben, mert tényleg csak kb-i mérések ezek. A lekvártól sztm finomabb. A kókuszgolyóba is teszek lekvárt. :) És ha már formálható a massza, a folpack segítségével könnyen fel tudod tekerni. :)
A töltelék meg nem az a krémes, hanem inkább kókuszos, darabos. Ha túl vajas az se jó, sztm. :)
Megjegyzés küldése