Hozzávalók:
4 db nagyobb fej vöröshagyma
1 kis fej fokhagyma (kb 5-6 gerezd)
1 liter húsleves alaplé
2 dkg vaj
2 evőkanál olívaolaj
1-2 evőkanál borecet
szerecsendió
őrölt feketebors
reszeltsajt (ízlés szerint, kb 15 dkg)
2 evőkanál liszt
4 evőkanál tejszín
pár szelet pirított kenyér
A vöröshagymát vékony karikákra vágjuk; a vajon és az olívaolajon lassú tűzön megdinszteljük és beletesszük a fokhagymát.
Meghintjük két evőkanál liszttel, párszor megkeverjük, majd felöntjük a forró húslevessel.
Hozzáadjuk a borecetet, megfűszerezzük (bors, szerecsendió) és forrás után még 15 percig főzzük. Egy külön tálba kivehetünk pár hagymadarabot, a többit botmixerrel pépesíthetjük. A legvégén beletesszük a tejszínt és egyet rottyantunk rajta.
A leveses tálkákba reszelt sajtot teszünk, erre merjük a levest rá pirítóst tálalunk, melyre olvaszthatunk kis sajtot és legvégén snidlinggel megszórjuk.
1 megjegyzés:
Nagyon szeretem
Megjegyzés küldése