2010. november 2., kedd

Bence és a csülök - part 1.

Van itt egy hentes, közel a munkahelyünkhöz. És az ott készített csülök isteni finom. Na most Bence megpróbálja a lehetetlent... :))



Ez egy összebencézett, mindent bele csülök, ami hamar kész és számomra ehetetlen, olyan sós. :( Mert nem kellett volna még megsózni, én megmondtam! :) Amúgy finom lenne. :) - Tényleg megmondta.. de csak miután már megsóztam - Bence :)  - Szóval sózni egyáltalán nem kell mert a füstölt csülök gyárilag sós, és ami levet enged az a zöldségnek is pont ideális.

Hozzávalók: füstölt csülök, répa, krumpli (Emőkének), szeletelt hagyma (bőven), fokhagyma, (só?), pár löttyintés sör hogy le ne égjen és jól párolódjon.

A csontot kimentettem, jó lesz levesbe, a többi hozzávalókat összedarabolni és mindent bele egy tepsibe.


Érdemes rámenni borotvával, meg perzselővel (kézi barkács láng, de nagy nyelvű tűzhely láng is megteszi) mert gyárilag maradhatnak szőrök.

Aztán megsütni az egészet. - ránézésre még mielőtt megégne.  Meg kóstolgatni menet közben. A lényeg hogy a zöldség megpuhuljon, és a csülök szimpatikusan nézzen ki. Nagyon elrontani nem lehet, mert  füstölt csülök elvileg "nyersen" is ehető.


1 megjegyzés:

Bianka írta...

Csorog a nyálam