Hozzávalók:
2 kisebb avokádó (aligátorkörte)
1-2 gerezd fokhagyma
1 kisebb fej vöröshagyma
5 dkg natúr ömlesztett sajt
pár csepp citromlé
só
bors
Megtiszítjuk az avokádót és eltávolítjuk a magját. A húsát darabokra vágjuk és aprítógépbe tesszük.Hozzáadjuk a fokhagymát, a vöröshagymát, az ömlesztett sajtot, citromlevet és krémes állagúra keverjük. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Tipp: mindig fogyasztás előtt frissen készítsük, mert gyorsan barnul. Tálalhatjuk pirítóskenyérrel, vagy mártogathatunk bele tortillachips-et.
Az avokádókrém megjelent a Kifőztük magazin 2012 februári számában, melyet ingyen letölthettek.
5 megjegyzés:
Hű, micsoda fenevad elnevezés! Én is szeretem és nálam is a sajtkrémes verzió jött be...
Jajj, de szeretem... Nekem a mascarponés a kedvencem. :-)
Az avokado magjat ne dobd ki, hanem tedd bele az elkeszult krembe. Meggatolja a barnulast.
Az avokado magjat ne dobd ki, hanem tedd bele az elkeszult krembe. Meggatolja a barnulast.
Krisz: köszi az infót! :)
Megjegyzés küldése