2012. február 20., hétfő

Csicsókafánk

Hetek óta fánkot szeretnék enni. Kapóra jött Mandulasarok Csicsókafánkja, melyet tovább low carbosítottam. :) Csicsókát pedig Lívi (Gyémántkonyha) szerzett nekem. Itt is köszönöm!! :)
A feléből Bence csinált nekem Valentin-napra csicsókapürét fasírttal (nincs kép, de szív alakú volt mindkettő természetesen...), így a maradékból lett fánk, churros módra. :)

                           

Hozzávalók
180 g csicsóka
60 g vaj
200 ml víz
150 g liszt / vagy norbi liszt (új)
2 tojás
szerecsendió
csipet só
porcukor / vagy darált xilit
őrölt gyömbér
1 citrom reszelt héja
baracklekvár (házi, nyírfacukros változat)

A csicsókát főzzük puhára, hámozzuk meg és pürésítsük (kb 150 g lesz belőle).  Tegyük fel főni a vizet, adjuk hozzá a vajat, sót, szerecsendiót. Amikor felforrt adjuk hozzá a lisztet. Jól be fog sűrűsödni. Kicsit átkavarjuk és félretesszük hűlni.
Amint kihűlt keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a csicsókapürét, egyenként a tojásokat és jól összekeverjük.
Nyomózsákba töltjük és bő, forró olajban 3-4 perc alatt kisütjük. (kanállal is adagolhatjuk, de tapasztalat a norbi liszttel annyi, hogy így, ebben a formában jobban átsül) Forgassuk meg a citromos-gyömbéres xilites porcukorban és mártogassuk baracklekvárba.

5 megjegyzés:

Roza írta...

Nah hallod Bence & Emőke, ez nagyon tuti, ahogy kinéz!:)

Bence/Emoke írta...

Roza: Köszönjük!! :)

Livi írta...

Szuper! :) Nagyon szívesen hozok bármikor :)

Lal! írta...

hmmm.... mintha lenne a spájzban fél kiló csicsóka... jeppp :D
viszont a baracklekvár elvágja a lowcarb vonalat csúnyán :P

Bence/Emoke írta...

Lal! :) Miért is? :D Írtam, házilag készített nyírfacukros a lekvár...ami pedig a barackban van cukor, az belefér. :)