Ki szereti az epres milkát? Mi. :) Nah ez nem olyan, hanem jobb. :) Tesóm gyerekei is megmondták, meg azt is, hogy ilyet kérnek születésnapjukra. Értettem.
Nagyon egyszerű bonbontöltelék, amit én most csokiszeletbe tettem. 5 db csokiszelet készült. A maradék krém pedig az újonnan beszerzett tchibo virágos nyalókaformába került (6 db).
Szilikonos formában is elkészíthető!
Nagyon egyszerű bonbontöltelék, amit én most csokiszeletbe tettem. 5 db csokiszelet készült. A maradék krém pedig az újonnan beszerzett tchibo virágos nyalókaformába került (6 db).
Szilikonos formában is elkészíthető!
Tejcsokis burokkal, több eper pasztával. :)
Újdonság az eper paszta, melyet krémekbe, fagyikba, sütikbe is lehet tenni. Intenzívebb ízt ad, el is hagyható, de FoodPack Laci rádumált egy dobozra, így került bele egy teáskanálnyi. :) Tejporos, görög joghurtos változat PralinéZsuzsinál található.
Hozzávalók:
2 evőkanál habtejszín
12 dkg fehér csokoládé
2,5 evőkanál epres joghurt
(pl. jogobella-eper darabokkal)
fél tk eper paszta (elhagyható)
liofilizált eper (elhagyható)
bevonáshoz: kb. 15 dkg étcsokoládé
update: eperszezon!! friss eperpürével és natúr görög joghurttal érdemes kipróbálni!
bevonáshoz: kb. 15 dkg étcsokoládé
update: eperszezon!! friss eperpürével és natúr görög joghurttal érdemes kipróbálni!
Előkészítjük a polikarbonát formát. Az étcsokoládét megolvasztjuk és temperáljuk. (képes temperálás polikarbonát formában: itt található, képes beszámoló szilikonos formában: itt található). A csokoládé szilárdulásáig a formát hűtőbe tesszük.
Krém: A tejszínt épp csak felforraljuk. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk az apróra tördelt csokoládét. Addig keverjük, míg a csokoládé fel nem olvad. Hozzáadjuk az apróra darabolt lioflizált epret, eperpasztát és végül az epres joghurtot.
A krémet habzsákba töltjük és megtöltjük vele a formákat, helyet hagyva a lezáráshoz.
Hűtőbe tesszük, hogy dermedjen. Majd az újratemperált csokoládéval lezárjuk a csokiszeleteket és kb. 30 perc múlva kifordítjuk a formából. A krém frissen lágyabb, 1 éjszakát követően jobban megdermed.
3 megjegyzés:
Nagyon klassz! Szuper a forma, és a töltelék....
Komolyan mondom szebb mint a nagyüzemi! Gondolom az íze meg sokkal finomabb! Nagyon ügyes vagy!
Köszi Csajok! :) Ezen a formán pedig sokat agyaltam. :)
Tényleg finom a töltelék. :)
Megjegyzés küldése