2011. június 26., vasárnap

Update pizza

A korábbi bevált pizzánkat készítettem el szénhidrátcsökkentő lisztkeverékkel. Az eredeti 2 tepsire szóló változat megtekinthető ITT. Természetesen azt a mennyiséget feleztem, és így nem 1 tepsi lett, hanem 8 kis szeletke.


Hozzávalók:

112,5 g sima liszt (85,8g CH)
112,5 g Master Mix (10,2g CH)
0,75 tk só
0,5 tk porélesztő
140-150 ml langyos víz
1 mokkáskanál fruktóz (elhagyható)

Feltétként:
paradicsomszósz
sonka
paradicsom
mozzarella sajt
bazsalikom
olajbogyó

Összesen a 8 szelet: 96g CH (1 kis szelet: 12g CH)

Mindent beleszórtam a keverőgépbe és hagytam dolgozni. Gondolom a MM liszt miatt, de kicsivel több vizet igényelt a tészta..kb fél decivel. Szépen egybeállt a tészta. 440 g lett az egész, ezt 8 felé osztottam és ilyen kis szeleteket gyúrtam.

A szószt a korábban elkészült bazsalikomos-paradicsomos tészta alapján készítettem, de simán jó egy darabolt paradicsomkonzerv vagy sűrített paradicsom is.

A pizzaszeleteket megkentem szósszal, rá sonka, szeletelt paradicsom, mozzarella és az előmelegített sütőben 180 fokon kb 20-30 perc alatt megsütötettem (amikor a sajt elkezd pirulni, akkor már kész)

5 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon guszta lett a pizza! Ötletet adtál nekem azzal hogy szeletekben sütöd, legközelebb én is így fogom sütni, eddig kör alakúra csináltam.

Panna írta...

Nagyon guszta és a kép is olyan jó, hogy legszívesebben átnyúlnék a monitoron és elvenném az egyik szeletet, hogy megkóstolhassam ;))

Kati írta...

Igen, ez a változat is jól néz ki, és még fogyaszt is.

Bianka írta...

Fincsi

Emoke írta...

Éva: én is sokáig kör alakúra készítettem a pizzát, de most valahogy eszembe jutott, hogy kipróbálom így is. :) Érdemes. :)

Panna: szívesen oda is adnék egy szeletet. :)

Kati: igen, egyelőre úgy tűnik, tényleg fogaszt. :)

Bianka: bizony az :)