Így is lehet, bármikor fogyasztható. :) Bodzablognál találtam ezt a receptet. :) Bencének ízlett, kolleganőknek ízlett, nekem ízlik. :) Gyümölccsel, vagy inkább gyümölcsszósszal leöntve is lehet készíteni - későn jutott eszembe - és amikor sült, az egész lakást túróspite illat árasztotta el. :) Kinyitottam kicsit az ablakot, hogy kapjanak a szomszédok is (mi ugyanis mindig fű-szagot kapunk, lehet ezért van ilyen jókedvünk). :) Pikk-pakk kész, leszámítva a sütési időt. :)
Mivel fél adagot készítettem, így annak az adatait írom. Az eredeti receptért klikk ide.
Hozzávalók:
250 g sovány túró (jelen esetben félzsíros - 9g CH)
25 g vaj
1 tojás (0,3g CH)
fél citrom reszelt héja
30 g nyírfacukor (30g CH - édesítővel is lehetne, de azt utálom)
10 g nyírfacukor (10g CH)
225 g tejföl (7g CH)
2 csepp vanília kivonat
1 csomag vanília pugingpor
csipet só
Összesen: 56,3g CH
Egy kisebb hőálló tálat kikentem a vajjal. A keverőtálba beleteszem a túrót, reszelt citromhéjat, tojást, maradék felolvasztott vajat, vanília kivonatot, 30 g cukrot és kikeverem. Végül a pudingporból 2 evőkanálnyit. A krémet beleöntöm a hőálló tálba és elsimítom.
A tejfölt kikeverem a 10 g cukorral, maradék pudingporral és pici reszelt citromhéjjal.
Ráöntöm a túrókrém tetejére és eligazítom.
180 fokon kb 40-45 perc alatt megsül, tűpróbával ellenőrizzük.
5 megjegyzés:
Egyik nagy kedvencem, nagyon gyakran készítem
Nagyon guszta lett! Elkébzeltem valóban milyen finom is mikor sül a túrós sütemény a citromnak pudingnak nagyon fincsi az illata!
Na akkor irigykedtek a szomszédok a finom illatok miatt ;)) Amúgy meg nagyon guszta :))
Nagyon jó a recept, tetszik a blogotok :)
Csak egy valami: a pudingpor CH-ját elfelejtettétek beleszámolni,egy csomagban (40 gr) kb. 35-40 gr CH van.
Szia Enci! Köszönjük. :)
Nem, nem felejtettem ki, a vaníliásra rá sincs írva hogy mennyi a ch benne, csak a csokisra. Majd nézd meg. Meg annó ezt a fórumban is jól kiveséztük...De ettől függetlenül sztm is van benne valamennyi. :)
Megjegyzés küldése