Fesztiválozni voltunk, Szegeden. :) Már itthon, de még szabin, elpilledve stb. :)) Majd lesz beszámoló is, mivel volt kulináris élvezet is a sörön kívül. :P
De addigis, íme egy gyorsan elkészíthető finom, puha sajtos csiga.
A recept "Szeretettel a Nagyitól - A család kedvenc süteményei" c. könyből ered, csak updateosítva. A könyvet még éjjel Szegedtől 29 km-re lévő, utolsó pisiállomásnál, azaz egy shell benzinkútnál szereztem be hihetetlenül akciós áron. A srácok sört vettek. :P
Hozzávalók:
12,5 dkg finomliszt
12,5 dkg mastermix
1 csomag sütőpor
1 tk só
25 dkg margarin
1 dl hideg tej
20 dkg reszelt sajt
/Én feleztem a fenti mennyiséget, 2 cipóra osztottam a tésztát és így lett 30 db/
A liszteket összekeverjük, elmorzsoljuk benne a margarin felét. Hozzáadjuk a sütőport, sót és 1 dl hideg tejjel alaposan összegyűrjuk. 3 cipóra osztjuk.
A margarin másik felét habosra keverjük és beleforgatjuk a reszelt sajtot.
A cipókat téglalap formájúra nyújtjuk, egyenként rátesszük egy alufóliára, a krém harmadát elkenjünk rajta és az alufólia segítségével szépen feltekerjük. Így teszünk a többivel is.
Ujjnyi vastagságúakra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe - kellő távolságra - egymás mellé helyezzük úgy, hogy a vágott fele kerüljön a tepsi aljára.
Forró sütőben, kb 180 fokon 10-12 perc alatt megsütjük.
Alulra pedig beillesztettem egy fb-send gombot. :) Remélhetőleg működik is. :)
10 megjegyzés:
nyersen is megenném, úgy is barón néz ki :D
:P én megkóstoltam, jó volt úgyis :D
Nekem is van egy ilyen a receptjeim között, az sajtos csiga névre hallgat. Imádja a család.
Eszter: megtaláltam, írtam is :)
Nagyon guszta lett! :)
Nagyon guszta!
Nálunk is nagyon menő, csak nem update változatban készítem. :)
Nagyon guszta lett. Jó választás volt a szakácskönyv. A sör meg hol van már azóta... ;DDDD
Nagyon kis guszta lett, na és finom is
Klassz csigák, jut eszembe de rég nem ettem semmilyen csigát :))
Nagyon finomak lettek a csigák! Nem egy könnyű csemege, elég zsíros! De legalább gyakoroljuk a mértékletességet! :)
katyoka
Megjegyzés küldése