2011. augusztus 6., szombat

Cukkinis tészta mascarponés-gorgonzolás szósszal

Pontosabban: Cukkinis tészta mascarponés-bazsalikomos-gorgonzolás szósszal pirított dióval! :)

főzőversenybe szintén benevezve. Továbbra is várom ott a "lefogyok! kekszre" és az update jégkockára a szavazatokat. :))


Hozzávalók (3 főre):

2 kisebb cukkini (400 g) - (8,8 g ch)
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
só, bors
pár levél friss bazsalikom

250 g mascarpone (6,25 g ch)
100 g gorgonzola sajt (by lidl) (0,9 g ch)
1 marék (15 g) pirított dió (1,8 g ch)

125 g (fél zacskó) U1-spagetti (42 g ch)

Összesen: 59,75 g ch - 1 főre: 19,9 g ch

A cukkiniket megmossuk, végeit levágjuk. Felkockázzuk és kevés olajon a kockára vágott hagymával megpároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, apróra vágott bazsalikomleveleket, borsozzuk ízlés szerint (sót a végén javaslom, mert a cukkini levet fog engedni).

Szósz: egy lábasban odatesszük a mascarpone-t és a gorgonzolát. Összeolvasztjuk, éppen csak megrottyantjuk. 

Egy serpenyőben megpirítunk egy marék diót. 

Tésztát kifőzzük. Összekeverjük a cukkinivel. Ráöntjük a szószt és dióval megszórjuk.

2 megjegyzés:

Petra írta...

Hozod a jobbnál, jobb ötleteket! Nagyon tetszik ő is. :))))

Bence/Emoke írta...

Köszi Petra! :) Bence repetázott, szóval olyan rossz nem lehetett. :)