Az alakreform újságból származik a köv. recept, amit szokás szerint kicsit átalakítottunk. :)
Bence készítette el. :)
Bence készítette el. :)
Hozzávalók:
1 kg pulykamell
1 fej hagyma
4 db kemény tojás (1,2 g CH)
4 szelet prágai sonka (kimaradt)
1 doboz ruccola (mi kevesebbet tettünk bele, mert kaptunk Krisztától házi termesztésű ruccolát és annak intenzívebb volt az íze, nem tudom mennyi a ch-ja)
10 dkg juhtúró (3g CH) - ez volt egy változtatás a 15 dkg sovány sajtkrém helyett
5 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
friss zöldfűszerek (petrezselyem...ízlés szerint bármi)
só bors
+ szeletelt bacon természetesen :)
Szóval eléggé update 1, bármikor fogyasztható. :)
"A pulykamellet minél nagyobb méretű, 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Ha ügyesek vagyunk, sikerül négy, közel egyformát kikanyarítani. A szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk (és egy-egy sonkaszeletet fektetünk rájuk).
Erre jön a töltelék, amit előzőleg készítünk el.
A felaprított hagymát, a megpucolt és negyedekbe vágott főtt tojást, a sajtkrémet (nálunk juhtúrót), fokhagymát és a zöldfűszereket turmixgépben megforgatjuk.
Sózzuk, borsozzuk majd keverőtálban beledolgozzuk a rukkolát (mi ezt is turmixoltuk)
A pépet 4 felé osztva a hússzeletek egyik szélére igazítjuk.
A húsokat szorosan feltekerjük, fogvájóval megtűzzük, (mi egy őzgerinc formát béleltünk ki baconnel) majd fóliával burkoljuk és tepsibe rakva, sütőben kb 50 perc alatt készre sütjük.
A kész roládokat felszeletelve, salátával tálaljuk."
/hogy a kötelező ch meglegyen, esetleg lehet mellé enni kevés barnarizst, nekünk tökéletes volt salátával is/
Szóval eléggé update 1, bármikor fogyasztható. :)
"A pulykamellet minél nagyobb méretű, 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Ha ügyesek vagyunk, sikerül négy, közel egyformát kikanyarítani. A szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk (és egy-egy sonkaszeletet fektetünk rájuk).
Erre jön a töltelék, amit előzőleg készítünk el.
A felaprított hagymát, a megpucolt és negyedekbe vágott főtt tojást, a sajtkrémet (nálunk juhtúrót), fokhagymát és a zöldfűszereket turmixgépben megforgatjuk.
Sózzuk, borsozzuk majd keverőtálban beledolgozzuk a rukkolát (mi ezt is turmixoltuk)
A pépet 4 felé osztva a hússzeletek egyik szélére igazítjuk.
A húsokat szorosan feltekerjük, fogvájóval megtűzzük, (mi egy őzgerinc formát béleltünk ki baconnel) majd fóliával burkoljuk és tepsibe rakva, sütőben kb 50 perc alatt készre sütjük.
A kész roládokat felszeletelve, salátával tálaljuk."
/hogy a kötelező ch meglegyen, esetleg lehet mellé enni kevés barnarizst, nekünk tökéletes volt salátával is/
12 megjegyzés:
Kiváló étel! Jöhetne egy adag belőle. Nagyon guszta, pont ilyen tálkám van nekem is!
Köszi :) Finom is volt, csak nekem száraz (legalábbis másnaposan :)) A tálka meg nagyon tuti. :)
Ezt a receptet vártam,biztos elkészitem ,akár update akár nem!:-)
HMmmm, ezt imádnám ebédre vagy vacsira...!
Hú, de szép, és annyira tetszik nekem az a "papir" tálca.
Ezekből a guszta roládokból gurítanátok nekem is? :)) Le is írom a receptet és majd valamikor elkészítem, ez most annyira megtetszett :))
Nagyon guszta! Akár körettel, akár anélkül is szívesen megkóstolnám!
Összefut a nyál a számban!!
Finom lehet
Ez elég csábító. Ha száraz, igyál hozzá száraz bort, azzal jól fog csúszni szárazon is, nem ? :)
Nagyon ott van!!! Igen, a házi termesztésű rucola sokkal intenzívebb ízű és a levelei egy kicsit világosabbak...
Viszem a receptet, annyira étvágygerjesztő!
Bírom az ilyen tekercselt husikat és még a hentesre sem kell vigyorognom érte! ;D
Megjegyzés küldése