2011. június 8., szerda

Rebarbara fagylalt gabonagolyóval (gép nélkül)

A rebarbara és én. Mivel kolleganőm hozott 1 kg-t a Lehet téri piacról muszáj volt kipróbálni. Érdekes íz, szeretni fogom. Bence nem, csak akkor ha nem felejtem ki a cukrot pl a rebarbarás sütiből (amit majd holnap mutatok). A savanyút én szeretem. Savanykás, fanyar, zöld alma...tényleg ezek a szavak jutnak eszembe.  
Közben rájöttem, hogy szerintem ilyen termett a kertünkben és  senki nem tudta mi az és nagy nehezen ki lett írtva. :) - hú mit kapok ezért most?! :))

Vissza a fagyihoz. Szepy ajánlott pár rebarbarás cuccot így nála nézelődtem. Fagyi lett belőle, mi más?! Az övé zöldebb, meg a szomszéd fűje is.

Eredeti recept itt.


Hozzávalók:

2 dl sűrített tej (cukrozott volt csak - így én már semmi cukrot nem is tettem bele)
2 rebarbara szál
1 tk juharszirup - bár utólag én nem éreztem :)
2 dl habbá verhető tejszín
1 ek gyömbér

A rebarbarát megmossuk, végeit levágjuk és feldaraboljuk. A sűrített tejet egy lábasba nyomjuk és hozzáadjuk a rebarbarát és a tejszín kivételével a többi hozzávalót. Pár percig főzzük. Elég hamar szétfő a rebarbara. Jól átturmixoljuk majd kihűtjük.
A tejszínt habbá verjük és hozzákeverjük a rebarbarás cucchoz. Jól záródó edénybe tesszük és óránként átturmixoljuk - 3 alkalommal minimum. Aztán fogyasztjuk Bence kedvencével, a gabonagolyókkal.
/off: teljesen más íze volt fagyiban a rebarbarának mint a sütiben. lehet a cukrozott sűrített tej miatt, de egyáltalán nem éreztem a savanyú ízt, amire rágerjesztettem magam :) - amúgy nagyon finom lett a fagyi! :) De nem csinálok több sűrített tejes verziót - elég rosszul voltam tőle :(/

16 megjegyzés:

Nelli írta...

Annyira finom lehet!
Mi volt a baj a sűrített tejjel?

Panna írta...

Még sosem ettem rebarbarát, pedig már nagyon kíváncsi vagyok rá. Én imádom a savanykás ízeket! Anyukám szerint a mamám kertjén is volt anno, de mi is úgy jártunk vele, mint Ti. Nem tudtuk mire való és végül kiveszett... Tetszik a fagyi! Látom belejöttél a fagyi készítésbe ;))

Praliné Zsuzsi írta...

Sosem ettem még rebarbarát! Nem lesz marha édes a cukros sűrített tejjel? Mondjuk én az eperfagyit is minden édesítés nélkül csinálom magamnak :)

Emoke írta...

Nelli: cukrozott volt. be van szabályozva mennyi szénhidrátot ehetek 1 nap. Ebben ugye sok volt. Adtam az inzulinomnak, ettől a cukrom leesett. Jó, én voltam a hülye, mert már Pannánál is írtam nem tudom hányszor hogy én cukrozott tejet nem akarok. :) Nem tudom, hol lehet venni cukrozatlan változatot. Ill. írta Szepy hogy Aldiban, de én nem tudom hogy néz ki és nem is találtam. :((


Panna: vegyél, ízleni fog a rebarbara! :) Akkor még nem volt internet, hogy megnézzem. :P

Emoke írta...

Erinacea: sokan csinálják a fagyit cukrozott sűrített tejjel, ahogy néztem, olvastam. Mondom elcsesztem, cukrozatlannal kell. :D Nekem pláne, aki nem ehet ennyi ch-t. :) De nem volt túl édes. :) Finom volt!!! :) /hátha lesz ma Gianninál, akkor megkóstoljuk/ :P

egycsipet írta...

A cukrozott sűrített tej az brrrr... :S Nálunk sem lehet cukrozatlant kapni, ezért nem is használok.
Guszta lett a fagyid! :)

Panna írta...

Még én sem láttam cukrozatlan sűrített tejet, pedig már kerestem. Mindenhol cukrozott van csak :S Kukkants be hozzám és ha van kedved játssz velem :))

Bianka írta...

Még mindig nem ettem rebarbarát :) Nagyon guszta

Praliné Zsuzsi írta...

Emőke, ha nem találsz cukrozatlan sűrített tejet, csináld mascarponével vagy lecsöpögtetett tejföllel (tejszínnel kombinálva), ezekkel is jó krémes lesz, de nincs agyon cukrozva!

Emoke írta...

Aldiban van: http://www.aldi-hungary.hu/hu/html/product_range/3966_13005.htm - Szepy ezt használja! Azt mondta ezt vegyem! :)

Erinecae: ja tudom, a többit azzal csináltam :)

4Gyerek írta...

na, majd legközelebb tudod hogy ne csináld.

Beastie írta...

akkor most visszafelé kell olvasni, előbb a kommentek, aztán a recept :) és remélem nemsokára lesz fagyigépem is, lesz fagyi is :)

M@rti írta...

Állítólag a kávétejszín is ugyanazt a célt szolgálja, és abban sincs cukor, bár nem is annyira sűrű, mint kéne.

Játékra hívlak Benneteket! "Ki hogyan szereti?" A kérdés a főzési szokásaitokra várja ugyan a választ (de írhattok másról is, szeretek röhögni) :-) Részletekért nézzetek be hozzám! Üdv.!

4Gyerek írta...

látom a kérdést már megkaptátok.
azért én is feltettem. itt: http://elkeszitettem-megmutatom.blogspot.com/2011/06/hogyan-szeretek-fozni.html

szepyke írta...

Akartam írni, hogy cukrozatlan sűrített tejjel csináld, én is mindig azzal csinálom, de aztán a kommenteknél láttam, hogy írtad. Szóval, a cukrozott az bazi édes, az nagyon elviszi az ízét mindennek..:O
Jól ideértem, mi?:)))

Emoke írta...

Szepyke: jobb később, mint soha :D Igen, azóta már barátom a cukrozatlan sűrített tej. :D Bár asszem Tücsök cukrozottal csinált múltkor fagyit, de ők szeretik az édeset :)